Dupa ce actualul Clio Symbol a facut furori, francezii asteapta acelasi succes de la noua generatie.

Noua generatie Renault Symbol a debutat in cadrul Salonului Auto de la Moscova si asa cum au promis, francezii revin cu noi informatii si fotografii.

Galerie foto: Renault Symbol - nou model low costIn primul rand, comunicatul de presa precizeaza ca noul Symbol a fost conceput in 26 de luni, la centrele din Franta, Turcia si Romania. Masina va fi produsa la Bursa (Turcia) pentru ca francezii au vrut ca productie sa fie cat mai aproape de tarile in care masina va fi disponibila. Renault apreciaza ca 80% din productie va fi absorbita de Rusia, Turcia, Romania si Algeria.

Francezii individualizeaza acum noul Symbol si spun ca este un model de sine statator, cu toate ca acesta utilizeaza platforma tehnica a lui Clio II, adica a vechiului Clio Symbol.

Galerie foto: Renault Symbol - nou model low costIn functie de piata, vor fi disponibile mai multe motorizari. dCi-ul de 1,5 litri va fi oferit in versiuni de 65 CP si 85 CP, consumul mediu fiind de 4,3 l/100 km, iar cel mai mic motor pe benzina este unul de 1,2 litri si 75 CP (consum mediu 5,9 l/100 km). Mai sunt disponibile inca doua propulsoare pe benzina, unul de 1,4 litri si 75 CP (98 CP pe unele piete) si unul de 1,6 litri si 105 CP.

Galerie foto: Renault Symbol - nou model low costRenault spune ca masina va fi ieftin de intretinut, acest aspect fiind unul dintre cele mai importante luate in calcul la proiectare. Astfel, intervalele de servici sunt la fiecare 15.000 km, distributia motoarelor pe benzina trebuie schimbata la 60.000 km, iar cea a motoarelor dCi la 75.000 km.

Galerie foto: Renault Symbol - nou model low cost


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.