Audi prezinta la Salonul Auto de la Detroit conceptul care sta la baza unui nou model de serie.

Audi Sportback Concept - LateralAudi a surprins asistenta salonului auto de la Detroit cu un nou concept, numit Sportback, care arata de fapt liniile viitorului coupe cu 4 usi al marcii germane. Zvonuri privind dezvoltarea acestui model exista de mai mult timp, dar ne-am fi asteptat ca Audi sa pastreze surpriza pentru salonul Auto de la Geneva. Iata insa ca americanii au privilegiul de a gazdui premiera mondiala a conceptului Sportback, in mare parte si datorita faptului ca cei de al Audi au echipat Sportback cu un diesel capabil sa respecte normele de poluare ale tuturor statelor americane.
Audi Sportback Concept - SpateSportback prefigureaza de fapt viitorul model A7, coupe-ul cu 4 usi al celor de la Audi. Asa cum sugereaza si numele viitorului model de serie – A7 – Sportback se plaseaza intre A6 si A8 din punct de vedere al dimensiunilor, lungimea de 4,95 metri fiind putin mai mare decat a berlinei A6. Inca un aspect interesant – Sportback dispune de un hayon si nu o capota conventionala pentru portbagaj. Germanii spun ca au luat decizia de a recurge la aceasta solutie datorita succesului modelului compact A3 Sportback (versiunea in 5 usi).
Audi Sportback Concept, prezentat in premiera la Salonul Auto de la DetroitNoul concept se prezinta cu noi linii de design pentru Audi, linii care se vor regasi si pe viitoarele modele de serie ale marcii. Sportback afiseaza o parte frontala dominata de grila de dimensiuni mari, tipica modelelor Audi actuale, dar cu blocuri optice mai agresive, mai mici, care pun in valoare linia de LED-uri care face furori pe noile A4 si A5. Liniile rotunjite au fost lasate deoparte, preferandu-se muchii mai ascutite si mai puternice din punct de vedere vizual.
Audi spune ca Sportback seamana la partea din spate cu modelul A5, dar noi am spune ca exista si o asemanare evidenta cu liniile posterioare ale conceptului Lamborghini Estoque. Stopurile sunt destul de compacte si impartite egal pe hayon si pe caroserie.
Audi Sportback Concept - Interior
Interiorul, “decorat” cu elemente de serie ne arata ca Sportback nu este deloc departe de productia de serie. Se observa totusi consola centrala eliberata de mai multe comenzi, care si-au gasit locul langa levierul cutiei de viteze.

Audi Sportback Concept - Motor TDI V6, de 3 litri, care produce 225 CPSi platforma tehnica sustine productia de serie iminenta. Sportback este echipat cu propulsorul V6 de 3 litri, care produce - in versiunea pentru piata americana – 225 CP si 550 Nm. Puterea este transmisa celor patru roti prin intermediul sistemului quattro si al cutiei de viteze Tiptronic, cu 7 trepte. Cu o greutate de 1,8 tone, Sportback poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 7 secunde, viteza maxima fiind de 245 km/h. Consumul mediu este excelent pentru dimensiunea motorului si greutatea masinii. TDI-ul V6 afiseaza un consum mixt de doar 5,9 litri/100 km, emisiile de CO2 fiind de 156 grame/km. In termeni europeni, asta inseamna ca masina respecta deja standardele Euro 6, ce vor fi obligatorii din 2014, iar in termeni americani inseamna ca Sportback poate circula si in statul California, adica statul cu cele mai stricte norme in ceea ce priveste emisiile.

Ce parere ai despre noul concept Audi Sportback? Spune-ne parerea ta pe forumul Sotto!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.