Hyundai pregateste versiunea de serie a noii generatii Tucson, dar pana atunci ne arata designul general al masinii prin intermediul conceptului ix-ONIC.
Hyundai ix-ONIC, viitorul Hyundai Tucson/ix-35Hyundai s-a bucurat din plin de succesul modelului Tucson, dar a venit vremea schimbarii de generatie, pentru ca intre timp au aparut noi concurenti. In ciuda faptului ca vanzarile de SUV-uri sunt grav afectate de criza financiara, coreenii cred ca a doua generatie Tucson se va vinde multumitor pentru ei, din cauza ca vor miza tot pe un pret redus. In Romania, actualul Tucson este cel mai ieftin SUV modern si a inregistrat vanzari record pana anul trecut din aceasta cauza. La fel va fi probabil si noul Tucson, care nu va mai pastra acest nume, ci se va numi ix35.
Deocamdata, Hyundai ne arata conceptul care va sta la baza noului ix35 prin intermediul conceptului ix-ONIC. Hyundai ix-ONIC, viitorul Hyundai Tucson/ix-35Premisele sunt bune, pentru ca ix-ONIC arata foarte bine, iar coreenii spun ca liniile sale se vor regasi aproape la fel la modelul de serie. Evident, vom vedea niste blocuri optice mai conventionale, jante normale, dar designul va fi cam la fel cu cel al conceptului.
Mai mult, Hyundai a pregatit si un motor serios pentru noul ix35. Este vorba de un propulsor pe benzina, de 1,6 litri, supraalimentat, care produce 173 CP. Avantajele cilindreei reduse constau in faptul ca, in ciuda puterii mari, consumul va fi unul decent, la fel si emisiile de CO2. Vor fi disponibile si alte motorizari pe benzina, posibil chiar un V6, dar si cel putin un turbodiesel.
Noul ix35 va dispune de o noua platforma tehnica, aceasta urmand sa fie utilizata si de noua generatie Kia Sportage, care va debuta peste 2-3 ani. Dealtfel, cele doua modele vor fi asamblate in cadrul aceleiasi uzine, in Slovacia.
Sursa: Autotelegraaf/WorldCarFans


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.