Bugatti a prezentat un concept, numit Galibier, pe care il descrie la superlativ si care va fi fratele cu 4 usi a lui Veyron.

Bugatti prezinta primul concept al marcii dupa era Veyron. Dealtfel, Veyron se apropie de finalul productiei, asa ca Bugatti trebuie sa continue cu un alt model. Acesta este 16 C Gabilier si urmeaza tot ideea lui Veyron.

Bugatti 16 C Galibier16 C Gabilier este prezentat cu titlul de concept, dar este evident ca in scurt timp va fi anuntat pentru productia de serie. Cei de la Bugatti si-au imaginat ca suprematia si notoritatea lui Veyron ar putea avea o continuitate logica prin intermediul unei berline. Aceasta este descrisa, fara modestie, la superlativ - "cel mai exclusivist, elegant si puternic model cu 4 usi din lume".

Bugatti 16 C GalibierGabilier afiseaza o parte frontala care este de fapt o reinterpretare a celei de pe Veyron, detaliile diferentiind insa cele doua modele. Farurile mai rotunjite integreaza tehnologia LED, iar spatele puternic plonjat nu este conceput ca al unei berline, cu mai degraba ca al unui hatchback. In acest fel designerii au vrut sa sublinieze sportivitatea masinii, dar si sa profite de curentul actual, cel al coupe-urilor cu 4 usi. Inconfundabile sunt cele 8 tevi de esapament, grupate cate patru.

Bugatti 16 C GalibierMasina este lucrata manual, numai din fibra de carbon, cu exceptia aripilor si a portierelor, care sunt din aluminiu si arata clar acest lucru, nefiind vopsite. Interiorul este o mostra de simplitate si eleganta, lemnul pretios fiind deosebit de prezent. In rest, doua ceasuri mari, plasate in centrul plansei de bord, o consola dominata de un monitor destul de mare si un tablou de bord cu toate indicatiile posibile despre parametrii masinii.

Bugatti 16 C GalibierMotorul este acelasi W16 de 8 litri si 1.001 CP, dar noutatea este ca poate functiona si cu biocombustibil. Tractiunea este integrala, iar cei de la Bugatti nu au dat nici un fel de indicatii cu privire la performantele dinamice ale masinii. Oricum, avand in vedere ce este sub capota, acestea nu vor fi departe de cele ale lui Veyron.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.