VW a prezentat la Frankfurt conceptul L1, al carui tren de rulare hibrid permite obtinerea unui consum extraordinar.

Volkswagen L1 ConceptLa Frankfurt, Volkswagen a readus in atentia publicului un concept mai vechi, masina de 1 litru. Nu este insa doar o simpla expunere a unui concept scos din muzeu, ci o noua versiune, care pare destul de aproape de productia de serie. Cel putin asa spun nemtii, care au modificat putin masina si au schimbat tehnologia.

Volkswagen L1 ConceptConceptul se numeste VW L1 si provine din "masina de un litru". La vremea ei, aceasta venea cu un consum de 0,99 l/100 km, datorita unui motor diesel de 0,3 litri, cu un singur cilindru, care producea 9 CP. Noul concept, 1 L, afiseaza insa valori mai veridice, dar la fel de impresionante.

Volkswagen L1 ConceptVW L1 este conceput dupa reguli de aerodinamica foarte stricte, asa ca, avand o inaltime apropiata de cea a unui Lamborghini Murcielago (1.143 mm) inregistreaza in coeficient aerodinamic de 0,195. Masina ofera doua locuri, cel al pasagerului fiind plasat in spatele soferului, iar accesul se face prin ridicarea intr-o parte a plafonului. Motorul TDI, cel electric si transimisia DSG cu 7 trepte sunt plasate in partea din spate a masinii. Propulsorul conventional este un TDI de 800 cmc, care produce, in modul ECO, o putere maxima de 27 CP/4.000 rpm, cuplul maxim fiind de 100 Nm/1.900 rpm. Pentru a atinge viteza maxima (160 km/h) trebuie cuplat modul "Sport", in acest caz puterea maxima ajungand la 39 CP/4.000 rpm.

Volkswagen L1 ConceptDatorita aerodinamicii, motorului diesel si celui electric, dar si greutatii reduse a masinii (380 kg), VW L1 este creditat cu un consum mediu de doar 1,38 litri/100 km, emisiilde de CO2 fiind de 36 grame/km. Masina dispune si de sistem STOP/START, acesta oprind motorul in blocajele de trafic.

Deocamdata, VW L1 este un concept, dar germanii spun in comunicatul de presa ca masina prezinta felul in care ar putea arata (ca design si din punct de vedere tehnic) un posibil model de serie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.