BMW a aratat un concept electric, bazat pe Seria 1 Coupe, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Detroit.

BMW Concept ActiveEBMW nu prea a excelat pana acum in prezentarea de modele/concepte electrice, cel putin nu sub marca proprie. Bavarezii au demarat insa "project i", un proiect care isi propune studierea acestei solutii de propulsie, iar primul model din cadrul acestui proiect, aflat in teste este Mini E.

BMW Concept ActiveEAl doilea model este chiar un BMW si anume Concept ActiveE, bazat pe Seria 1 Coupe. Vorbim de un concept, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Detroit si care ar putea intra in teste reale, la fel ca Mini E. ActiveE Concept este echipat cu un motor electric, integrat in puntea spate (tractiunea este pe puntea spate), care produce 170 CP si 250 Nm. Nu sunt valori chiar impresionante, daca ne raportam la motoarele conventionale produse de BMW, dar pentru un model electric conceptul sta bine la acest capitol.

BMW Concept ActiveEPerformantele dinamice lasa putin de dorit, dar germanii au in program sa le imbunatateasca pana la posibila lansare in serie a acestui model. Concept ActiveE accelereaza de la 0 la 100 km/h in putin sub 9 secunde, iar viteza maxima este limitata la 145 km/h. Dezamagitor, dar deocamdata acesta este nivelul tehnologiei. Motivele acestei viteze maxime reduse tin de autonomia masinii.

Autonomia este in acelasi ton, doar 160 km cu bateriile incarcate la capacitate maxima. BMW spune insa ca acesti 160 km reprezinta o valoare ce poate fi atinsa in conditii reale, pentru ca - dupa standardele actuale - autonomia teoretica ar fi de 240 km.

BMW Concept ActiveEBineinteles ca si ActiveE are aceeasi problema a masinilor electrice de pretutindeni. Greutatea mare, datorita bateriiloe. Conceptul germanilor are o masa de 1,8 tone, prea mult pentru ca un motor de 170 CP sa poata oferi performante sportive, in stilul BMW. Datorita spatiului ocupat de baterii, volumul portbagajului a scazut la 200 litri.

Un pas inaintea concurentei s-a facut la capitolul alimentare. Nemtii sustin ca bateriile masinii pot fi incarcate complet, la sursele de curent din Europa, in doar 3 ore, americanii avand nevoie de 4,5 ore (110 V, 32 amperi).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.