Volkswagen a prezentata la Detroit un coupe compact, la nivel de concept, care arata liniile viitorului Golf Coupe.

VW New Compact Coupe ConceptVolkswagen pregateste pentru acest an o infuzie de modele, fara precedent in istoria comapniei din punct de vedere al numarului acestora. Germanii mai spun si ca primul model care da tonul este cel care va deriva din conceptul pe care il vedeti si al carui nume nu este foarte original "new compact coupe".

VW New Compact Coupe ConceptMasina, prezentata ieri la Detroit, este - as acum spune si numele - un coupe compact, ceea ce insemna ca este strans legat de segmentul modelului Golf. Practic vorbim de o extrem de posibila versiune coupe a lui Golf. Este posibil insa ca germanii sa prefere sa numeasca Jetta Coupe acest model, pentru a lasa Golf-ul doar cu versiunile traditionale: hatchback si break.

VW New Compact Coupe ConceptChiar si asa, noul concept arata foarte bine, seamana cu Golf, dar destul de mult si cu Audi A5, cel putin la partea posterioara si este posibil sa semene si mai mult cand va intra in productia de serie. Nemtii au dorit sa-l faca in primul rand elegant si apoi dinamic, din punct de vedere al stilului. Au reusit din plin, cel putin la partea cu eleganta. Se spune ca masina se integreaza intre Scirocco si Passat CC, adica va merge pe dimesiunile lui Golf: mai mare decat Scirocco, dar mai mic decat Passat CC.

VW New Compact Coupe ConceptNemtii se lauda cu ceva deosebit si din punct de vedere tehnic la acest concept, desi viitorul model de serie nu va oferi surprize. New Compact Coupe este echipat cu un cunoscut propulsor TSI, de 1,4 litri si 150 CP, acesta fiind ajutat de un motor electric capabil sa produca 27 CP. Transmisia este asigurata de o cutie de viteze DSG, cu 7 trepte.

In aceasta configuratie, masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in 8,6 secunde, poate atinge o viteza maxima de 227 km/h, iar consumul mediu oficial este de doar 4,2 litri/100 km. Emisiile de CO2 au fost reduse pana la 98 grame/km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.