GMC se adapteaza vremurilor actuale si vine cu o propunere soc pentru americani.

GMC GraniteGM trebuie sa schimbe radical filosofia pentru a deveni ceea ce era inainte de criza economica. Modele noi, concepute dupa cu totul alte principii, mult mai eficiente din punct de vedere al consumului. Problema este ca mai intai trebuie sa-si educe clientii in acest sens, iar acest lucru nu este deloc usor. Si cere timp.

GMC GraniteNu este insa de ales, asa ca GM face deja primul pas. Chiar la Detroit, prin intermediul marcii GMC, americanii au prezentat conceptul Granite, care prefigureaza un posibil model de serie. Ceea ce atrage atentia la Granite sunt dimesiunile. Din poze nu pare, pentru ca acest concept mimeaza masivitatea doar la nivel de design, dar Granite nu este mai lung decat o masina europeana de clasa compacta. Ar fi cel mai mic model produs de sub marca GMC, dar se stie ca americanii nu savureaza deloc SUV-urile de mici dimensiuni, mai ales din partea GMC.

GMC GranitePe de alta parte, GM spune ca Granite este un SUV urban, mult mai eficient decat SUV-urile full-size si incearca sa simuleze dimesiunile, masivitatea, prin intermediul designului. Si chiar reuseste, Granite abordand un stil dur, care nu sugereaza, in poze, dimensiunile reduse. Tipic pentru un concept care se vrea ceva mai exotic, portierele se deschid in oglinda si nu exista montant central. Evident, niste elemente care nu vor fi pastrate in situatia in care Granite va intra in productia de serie.

Interiorul este cam prea tehnologizat pentru gustul americanilor, la nivelul plansei de bord, iar schimbatorul este format dintr-un comutator.

GMC Granite

O alta parte pe care americanii o vor primi cu neincredere este motorizarea, Un propulsor de 1,4 litri, fie el si turbo, este ceea ce americanii isi doresc mai degraba pentru masina de tuns iarba, in nici un caz pentru un SUV de la GMC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.