Cadillac a avut o premiera importanta la Detroit. Conceptul unei limuzine de lux, care va incerca sa convinga americanii sa renunte la modelele germane din segment.

Cadillac XTS PlatinumCadillac a impresionat la Detroit prin prezentarea unui concept, care nu arata deloc rau si care prefigureaza un (foarte) posibil model de serie, situat in clasa de lux. XTS Platinum este o berlina masiva, despre care cei de la Cadillac spun ca a fost creata pornind din interior catre exterior. Acesta este un mod elegant de a spune ca masina a fost gandita in primul rand pentru luxul interior, caracteristica obligatorie si foarte sensibila in aprecierea unui model din clasa suprema.

Din cate spun cei de la Cadillac, interiorul lui XTS Platinum este un birou mobil, foarte elegant, luxos si fara lacune in ceea ce priveste comunicarea sub toate formele ei.

Cadillac XTS PlatinumInteriorul se prezinta intr-o forma surprinzatoare. Sunt folosite display-urile O-LED, dar americanii spun ca au incercat sa reduca numarul de butoane si comutatoare, ceea ce nu prea le sta in fire. Ca urmare, plansa de bord arata foarte high-tech, dar si elegant, mai ales ca americanii au preferat si o abordate mai clasica. Astfel, manerele portierelor, dar si grilele de aerisire au un aer clasic, care se potriveste foarte bine acestei marci si fostelor modele, celebre in anii 70-80.

Cadillac XTS PlatinumMasina a fost dotata cu tractiune integrala si un motor clasic, V6 de 3,6 litri, care produce 350 CP si 400 Nm. Acesta este insa sustinut si de un motor electric, despre care GM nu da detalii, metionand insa ca bateriile acestuia pot fi incarcate la priza si ca XTS poate rula si doar pe baza acestuia, pe distante scurte.

Cadillac XTS PlatinumXTS Platinum este supertehnologizat, spun americanii. In afara de sistemele de comunicare si informare inglobate, la nivel tehnic masina mizeaza pe suspensia magnetica, sistem care permite o adaptare mult mai rapida a amortizoarelor decat in cazul utilizarii supapelor clasice.

Americanii nu au dat nici un termen pentru o posibila productie de serie, dar este de asteptat ca acest lucru sa se intample, probabil peste un an, tot la Detroit. XTS ar urma sa-i convinga pe americani sa opteze pentru modelul american in locul traditionalelor berline de lux germane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.