Kia va prezenta la Salonul Auto de la Chicago un model hibrid ce poate fi incarcat de la priza.

Kia se pregateste pentru invazia de modele hibride preconizata pentru urmatorii ani si dezvolta un model nou, numit Ray. Deocamdata, coreenii ne prezinta doar un teaser al acestui concept, dezvaluirea oficiala urmand sa aiba loc la Salonul Auto de la Chicago.

Ray a fost dezvoltat de centrul de design Kia din America si ne va arata in primul rand directia de design catre care se indreapta constructorul coreean in urmatorii ani, dar si noua tehnologie hibrid care va fi aplicata pe mai multe modele de serie, in viitorul apropiat.

Kia are deja mai multe prototipuri alimentate prin pile de combustibil, care sunt testate in Coreea, dar si in California, inaintea unei posibile productii de serie.

In Coreea vor debuta cam in 12 luni modele hibrid care vor combina puterea motoarelor electrice cu motoare pe benzina si motoare alimentate cu GPL. Nu a fost fixata nici o data pentru lansarea unor astfel de sisteme de propulsie in Europa, dar catre sfarsitul acestui an vor debuta testele cu modele hibrid ale caror motoare lectrice lucreaza in combinatie cu propulsoare pe benzina si diesel.

Kia Ray


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.