Auto 4 Octombrie 2010 00:05
Jaguar are unul dintre cele mai impresionante concepte de la Paris, un supercar electric capabil de 780 CP.

Jaguar a venit la Paris cu un model deosebit, un supercar menit sa fie un tribut pentru 75 de ani de design Jaguar si in acelasi timp un laborator de tehnologie. Daca va amintiti ultraexclusivistul model XJ220 (are si Tiriac unul) o sa vedeti ca noul C-X75 seamana oarecum la partea frontala.

Vorbim de un concept, asa ca n-are rost sa ne amagim ca va fi produs in serie. C-X75 arata insa noua linie de design Jaguar si are rolul de a testa propulsia electrica. Una cu imbunatatiri, dupa cum o sa vedeti. Pana una, alta, masina imi place tocmai prin simplitate.
Da, este spectaculoasa, dar uitati-va cu atentie si o sa vedeti ca nu este atat de complicata. Pur si simplu, designerii au reusit o masina frumoasa, exotica, din elemente simple.

Si la nivel tehnic are cu ce impresiona. Fiecare roata are propriul motor electric, deci C-X75 are tractiune integrala. Si ce motoare! Fiecare cantareste 50 de kg si produce 195 CP. Deci puterea totala ajunge la 780 CP, iar cuplul este fenomenal – 1.600 Nm! Masina poate rula circa 110 km doar cu motoarele electrice, iar bateriile se incarca complet in 6 ore, de la o priza normala.

Exista insa si un sistem de turbine, alimentate... citeste continuarea si vezi o galerie foto completa, pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.