Audi a prezentat unul dintre cele mai interesante concepte din acest an, atat din punct de vedere estetic cat si din punct de vedere tehnic.

Audi Cross Cabriolet nu va fi produs in serieAudi Cross Cabriolet quattro utilizeaza in mare masura platforma tehnica a modelului A4, dar in afara de asta vine cu inovatii tehnice excelente. Si nu e vorba doar de tehnica. Constructorul german tatoneaza o nisa si vrea sa vada reactia publicului fata de un concept care este cabriolet in aceeasi masura in care este si SUV.

Interiorul, proiectat pentru patru persoane, vine cu solutii de ultima generatie pentru sistemul de navigatie, de exemplu, care foloseste o combinatie intre soft-ul Audi si Google Earth. Sistemul audio este o varianta imbunatatita a celui Bang&Olufsen prezent pe limuzina A8. Receptia posturilor de radio se poate face prin internet, iar utilizatorul este rasfatat cu o multime de functii "custom". De exemplu, la o simpla apasare a unui anumit buton, sistemul "intelege" ca acel gen de muzica (sau program) nu este pe placul ascultatorului si nu va mai selecta respectivul gen de muzica.

Audi Cross Cabriolet nu va fi produs in serieCross Cabriolet este propulsat de un motor TDI de 3 litri, care produce 240 CP si 500 Nm, in conditiile in care Audi afirma ca respecta normele Euro 6, care ar trebui sa intre in vigoare in 2014. Perfomanta este remarcabila, daca tinem cont de faptul ca masina dispune de transmisia integrala quattro. Cutia de viteze este una automata, cu 8 trepte.
Cross Cabriolet accelereaza d ela 0 la 100 km/h in 7,2 secunde, atinge o viteza maxima de 240 km/h si consuma, in medie, 7,3 litri de motorina la 100 km.

Totusi Cross Cabriolet nu va fi produs in serie, cel putin nu deocamdata. Conceptul ne ajuta sa ne imaginam totusi cum vor arata viitoarele SUV-uri Audi, in special modelul Q5.

Aici aveti si un video cu Audi Cross Cabriolet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.