SUV-ul preferat al americanilor va avea in curand un inlocuitor. Deocamdata putem admira conceptul.
Ford Explorer America ConceptExplorer este cel mai bine vandut SUV in America spun cei de la Ford, care afirma ca anual sunt comercializate pe piata americana aproximativ 450.000 de exemplare. Fiecare generatie s-a dovedit a fi pe gustul americanilor, dar asta poate si pentru ca niciodata nu au fost schimbari majore de design.
Cu urmatoarea generatie insa, Ford vrea sa indrazneasca putin mai mult. Cat de mult? Trebuie sa ne uitam doar la Explorer America, conceptul care prefigureaza noua generatie de Explorer. Sigur ca masina de serie nu va fi chiar atat de futurista si probabil nici nu vor fi pastrate portierele spate culisante, dar ideea generala va ramane. Oricum e o interpretate reusita a unui SUV cu personalitate, masiv in design, asa cum le place americanilor.

Ford Explorer America ConceptExplorer America Concept este folosit si pentru a arata noua tehnologie EcoBoost, care presupune micsorarea cilindreei motoarelor si adoptarea supraalimentarii. Ford a anuntat ca Explorer America Concept poate functiona la fel de bine si cu un V6 de 3,5 litri (340 CP), dar si cu un motor de 2 litri, in patru cilindri (275 CP), ambele supraalimentate.
Ramane de vazut cum vor privi americanii un motor de 2 litri pe un Explorer...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.