Dodge a prezentat viziunea sa asupra masinilor sport ale viitorului, cand benzina va fi demult uitata.

Total neconventional - Dodge ZEO: sport electricChiar daca nu este nici pe departe gata pentru o productie de serie, conceptul ZEO ne arata probabil ce masini vor putea conduce generatiile viitoare. Masina a fost expusa la Detroit si a starnit interesul deoarece vrea sa demonstreze ca masinile electrice pot arata si altfel decat cele de pana acum sau decat cele pe care ni le inchipuim. ZEO este o masina sport cu 4 usi si patru locuri care se adreseaza pasinatilor de masini si de tehnologie, in egala masura.

Total neconventional - Dodge ZEO: sport electricPortierele se deshid in stil "foarfeca" si arata un interior dominat, spun cei de la Dodge, de forme organice si sisteme wireless, sisteme care vor incepe sa patrunda curand si in masinile de serie ale unor producatori. Foarte joasa, caroseria pare sustinuta de aripile mari ale rotilor, iar partea frontala reuseste sa aminteasca usor de Chrysler 300C.

Total neconventional - Dodge ZEO: sport electric

Tractiunea se face pe rotile din spate, unitatea de propulsie fiind un motor electric de 268 CP, alimentat cu baterii reincarcabile. Nu exista nici un motor cu combustie interna, de aici venind si numele conceptului: ZEO - Zero Emissions Operation. Grupul de baterii permite o autonomie de minim 400 km, spun americanii, iar acceleratia 0-100 km/h se face in mai putin de 6 secunde, probabil intr-o liniste deplina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.