EuroNCAP a publicat rezultatele unei noi sesiuni de teste care a cuprins 6 modele.
EuroNCAP a revenit cu o noua sesiune de teste, prima din acest an. Au fost testate 6 modele, iar 4 dintre ele au reusit sa obtina 5 stele, celelalte doua fiind cotate cu doar 4 stele. Aceste rezultate sunt obtinute conform noilor grile de testare EuroNCAP, grile care include acum si testul de impact din spate, dar si sistemele de siguranta activa.
Mazda6 – 5 stele
Mazda6 crash testBerlina japoneza a avut cateva mici probleme la testulde protectie a ocupantilor, asa ca a primit la aceasta sectiuni un procentaj de 77% si s-a descurcat foarte bine la testul de protectie a copiilor, unde a primit 81 de procente. EuroNCAP ne mai spune ca pietonii sunt protejati in proportie de 49% daca vin in contact cu Mazda6, dar si faptul ca sistemele de siguranta activa merita 71 de procente.
Toyota Avensis – 5 stele
Toyota Avensis crash testNoua Avensis pleca la drum cu dreptul dupa ce a reusit sa primeasca cele 5 stele de la EuroNCAP. Masina a fost creditata cu 90 de procente la testul de impact frontal, 86% pentru protectia copiilor, 53% pentru protectia pietonilor si 86% la capitolul siguranta activa.
Toyota iQ – 5 stele
Toyota iQ crash testDaca de la Avensis era de asteptat un verdict de 5 stele, in cazul modelului iQ nu era asa sigur, din cauza dimensiunilor foarte reduse ale masinii. Si totusi iQ a reusit sa demonstreze ca oamenii responsabili cu siguranta masinii si-au facut bine treaba, micul model reusind chiar procentaje bune: protectia ocupantilor – 91%, protectia copiilor – 71%, protectia pietonilor – 54%. Sistemele de siguranta activa sunt cotate cu 86%.
Mitsubishi Lancer – 5 stele
Mitsubishi Lancer crash testRezultat bun pentru Lancer, testata de EuroNCAP in versiunea Sportback. Masina a fost creditata cu 81 de procente la protectia ocupantilor, 80 de procente la protectia copiilor si 34% la protectia pietonilor, in vreme ce sistemele de siguranta activa au fost apreciate la 71%.
Subaru Impreza – 4 stele
Subaru Impreza crash testConcurent traditional al lui Lancer (la nivelul versiunilor de varf – WRX STi si Lancer EVO). Impreza nu a reusit sa obtina dect 4 stele, in principal din cauza unor probleme la testul de impact cu stalpul. Masina are un procentaj de 84% la testul de protectie a ocupantilor, 73% la cel de protectie a copiilor, 72% la protectia pietonilor si 57% pentru sistemele de siguranta activa.
Citroen C3 Picasso – 4 stele
Citroen C3 Picasso crash testDebut nu foarte bun pentru noul C3 Picasso, cateva probleme la impactul frontal si la cel din spate impiedicand obtinerea a 5 stele. C3 Picasso este creditat cu 81% la protectia ocupantilor, 76% la protectia copiilor, 43% la protectia pietonilor, in vreme ce sistemele de siguranta activa au fost cotate cu 40 de procente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.