Volvo face o promisiune curajoasa. Suedezii vor sa nu se mai inregistreze nici un deces si nici macar raniti in masinile Volvo.

Volvo este cunoscut ca fiind preocupat de foarte multi ani de siguranta propriilor modele. E adevarat ca, in prezent, cei de la Renault sunt cei mai galonati in privinta rezultatelor de 5 stele la crash teste, dar suedezii nu sunt departe si au de partea lor inceputurile sigurantei (au implementat primii centura de siguranta in 3 puncte) si o politica insistenta de reducere a accidentelor.

Suedezii nu se multumesc insa cu a face masini din ce in ce mai sigure. Au planuri mult mai mari si extrem de indraznete. Au anuntat chiar ca isi propun sa implementeze un set de masuri legate de siguranta care sa duca intr-un final la eradicarea deceselor si ranirilor in masini Volvo, termenul limita pentru atingerea acestui scop fiind anul 2020.

Oficialii Volvo spun ca actioneaza in aceasta directie pe mai multe fronturi. In primul rand vor sa suplimenteze masurile prin care soferul este tinut in stare de alerta la volan, pentru a-l impiedica sa piarda controlul din cauza somnului sau a unei doze prea mari de relaxare. Un alt punct de interes este dezvoltarea tehnologiei intr-o masura in care aceasta sa ajute soferul sa redreseze masina in tot felul de situatii care presupun pierderea controlului si posibilitatea unui impact.

Suedezii se concentreaza si pe tehnologiile de evitare automata a unei situatii periculoase, in conditiile in care soferul nu reactioneaza sau reactioneaza ezitant sau chiar gresit. Volvo are deja un sistem care franeaza automat cand masina se apropie de un obstacol, iar soferul nu reactioneaza. La nivelul structurii se incearca gasirea unor solutii care sa reduca la maxim presiunile la care sunt supusi ocupantii masinii in caz de impact. Un alt sistem care ar ajuta la reducerea efectelor unui accident rutier este dotarea masinilor cu sisteme de avertizare automata care sa alerteze autoritatile la producerea unui accident, prin intermediul unei retele de transmisie specializate.

Pentru a evita din start un impact, Volvo mizeaza si pe un sistem prin care masinile sa comunice intre ele date legate de trafic, aglomeratii si posibilitatea intersectarii rutelor.

Din dorinta de a atrage atentia, Volvo si-a luat un angajament foarte indraznet. Peste doar 10 ani nici un om nu ar trebui sa moara si nici macar sa fie ranit intr-o masina Volvo. Voi ce credeti? Vor reusi?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.