Aproape toti constructorii mari au invatat sa faca masini de 5 stele, iar EuroNCAP se pregateste deja sa introduca sistemul de clasificare cu 6 stele. Insa, iata ca unii constructori au probleme si in obtinerea a 2 stele.

Modelul Voyager, nu atat de popular la noi, dar apreciat in Europa si mai ales in America, i-a cam ingrozit pe oficialii EuroNCAP. Masina testata s-a comportat lamentabil la testul de impact frontal, efectuat la o viteza de 64 km/h.

Per ansamblu, Voyager a adunat suficiente puncte pentru a fi cotat cu 3 stele, dar i s-au acordat doar doua stele pentru evolutia dezastruoasa la impactul frontal. Tehnicienii au constatat ca, la impactul frontal, soferul loveste volanul cu pieptul, iar presiunea asupra pieptului este suficient de mare pentru a provoca rani grave sau chiar letale. Acesta este motivul pentru care a doua stea din verdict este taiata. De asemenea, partea inferioara a picioarelor este supusa unor riscuri mari de accidentare din cauza deformarilor din acea zona, habitaclul per ansamblu fiind foarte instabil la impact.

Impactul lateral a aratat un bun nivel de protectie, probleme fiind inregistrate la impactul cu stalpul, pentru ca airbag-ul pentru protectia capului nu a declansat corect.

Testul de protectie a copiilor a aratat ca acestia sunt bine protejati, masina fiind cotata cu 4 stele din 5 la acest capitol.

In schimb, testul de protectie a pietonilor a dovedit ca acestia nu au nici o sansa la un eventual impact, Voyager fiind lasat fara nici un punct la acest capitol.

Chrysler Voyager: Total nepregatit la capitolul siguranta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.