Fratele mai mic al lui Touareg a demonstrat ca Volkswagen a "prins" secretul celor 5 stele la testele de siguranta.

Tiguan s-a descurcat foarte bine pe ansamblu, dar a avut mici probleme la testul de impact frontal. EuroNCAP a ajuns la concluzia ca, desi habitaclul e un loc sigur, coloana de directie si locasul reliefat al contactului pot rani genunchii soferului. Ca urmare, masina a primit 14 puncte din 16 posibile la testul de impact frontal.

Atat testul de impact lateral, cat si cel cu stalpul, nu au pus nici un fel de probleme SUV-ului, asa ca a primit toate cele 18 puncte puse in joc.

Volkswagen Tiguan a debutat cu dreptul si la testele de siguranta - 5 steleNumarul total de puncte - 34 - i-a permis lui Tiguan sa se incadreze in intervalul pentru care se acorda calificativul de 5 stele.

Si la nivelul protectiei copiilor masina s-a descurcat exemplar, fiind cotata cu 4 stele din 5 posibile. Tiguan a fost usor penalizat deoarece etichetele care explica in ce conditii se monteaza un scaun pentru copii pe locul din fata au fost considerate cam evazive si se pot dezlipi.

Volkswagen Tiguan a debutat cu dreptul si la testele de siguranta - 5 stele
Desi, in general, SUV-urile nu sunt prea "prietenoase" cu pietonii, Tiguan a reusit sa obtina doua stele din 4, deoarece spoilerul a fost apreciat ca fiind destul de sigur pentru un pieton, in cazul unui impact.

In aceasta sesiune a EuroNCAP, au mai fost testate, pe langa Ford Mondeo, si Hyundai i30, dar si Volkswagen Caddy.

Volkswagen Tiguan a debutat cu dreptul si la testele de siguranta - 5 stele

Hyundai i30 a obtinut doar 4 stele, probleme fiind semnalate la nivelul genunchilor si tibiilor soferului, din cauza structurilor dure ale plansei de bord.

Volkswagen Tiguan a debutat cu dreptul si la testele de siguranta - 5 stele
Nici Volkswagen Caddy nu a reusit obtinerea a 5 stele, fiind cotat doar cu 4 stele, in special din cauza riscului de ranire la nivelul picioarelor si a compresiei mari asupra pieptului soferului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.