A doua generatie a micului Smart a reusit sa se impuna ca fiind o masina sigura, in ciuda dimensiunilor.

E drept ca Smart nu a obtinut maximul de 5 stele la testele EuroNCAP, dar cele 4 stele cu care a fost creditat reprezinta un rezultat foarte bun daca tinem cont de suprafata foarte mica responsabila cu atenuarea energiei de impact.

La impactul frontal caroseria a rezistat foarte bine, dar s-au inregistrat riscuri de ranire a genunchilor si coapselor din cauza contactului cu plansa de bord. Din maximul de 16 puncte, Smart a obtinut 13 puncte la acest tip de test.

Impactul lateral a aratat rezultate multumitoare, mai ales ca masina testat nu dispunea de airbag lateral. Acesta este insa prezent pe lista echipamentelor optionale ale masinii. La aceasta parte a testului Smart a obtinut 14 puncte.

Mic dar voinic: Smart ForTwo contra barierelor deformabile!
Cu 28 de puncte (13 de la impactul frontal, 14 de la cel lateral, plus un bonus de un punct pentru prezenta avertizorului de cuplare a centurii) Smart ForTwo a obtinut 4 stele.

Testul de protectie a copiilor nu s-a facut, avand in vedere ca masina este pentru strict doua persoane. Oricum exista sistem de prindere a unui scaun pentru copii pe locul din dreapta.

La testul de protectie a pietonilor micul Smart a obtinut 2 stele din 4.

Mic dar voinic: Smart ForTwo contra barierelor deformabile!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.