Modelul german a luat calificativul maxim la testele de siguranta efectuate de EuroNCAP.

Mercedes C-Klasse: 5 stele la EuroNCAPRezultatul testelor de impact ale modelului C-Klasse nu este o surpriza, asta pentru ca Mercedes nu-si mai poate permite masini cu protectie mai mica de 5 stele in conditiile in care toate marcile premium (si nu numai) ofera siguranta maxima.

C-Klasse a reusit sa obtina 15 puncte din 16 posibile la testul de impact frontal, efectuat la o viteza de 64 km/h, structura bordului fiind de asa natura incat protejeaza bine si picioarele ocupantilor. Nu au fost nici un fel de probleme nici la testul de impact lateral, modelul german obtinand 18 puncte din tot atatea posibile.

Mercedes C-Klasse: 5 stele la EuroNCAPLa capitolul protectie a copiilor, berlina germana a obtinut 3 stele din 5 posibile si asta nu neaparat pentru ca testele au aratat ceva probleme. Cei care au efectuat testele au primit o masina fara sistemul optional care dezactiveaza automat airbag-ul frontal din partea dreapta, cand este instalat un scaun pentru copii. Ca urmare, EuroNCAP nu a putut efectua testul cu scaunul pentru copii montat pe locul din fata, pentru ca airbag-ul nu se dezactiveaza manual.

Mercedes C-Klasse: 5 stele la EuroNCAPSpoilerul fata este cam singura zona a partii frontale a masinii care ofera o buna protectie pietonilor asa ca C-Klasse a primit doar 2 stele din 4 la acest test.

La general, C-Klasse este creditat cu un nivel de protectie de 5 stele, in conditiile in care si generatia trecuta a luat tot 5 stele, in 2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.