Noua Lancia Delta a fost testata de EuroNCAP.

Italienii de la Lancia au surprins placut cu noul model Delta, masina de clasa compacta construita pe platforma lui Fiat Bravo. Evident, principalul atu al masinii este designul exterior, dar si finetea interiorului. Noua Delta trebuia sa se impuna clar la testele EuroNCAP, mai ales ca Fiat Bravo, cu care imparte tehnica, a reusit sa obtina 5 stele la crash test.

Delta nu a dezamagit si si-a adjudecat fara probleme calificativul de 5 stele, informatiile despre fiecare tip de impact fiind foarte favorabile compactei italiene.

Lancia Delta - Crash-testLa impactul frontal, s-a observat ca structura bordului protejeaza bine picioarele soferului si pasagerului, in conditiile in care multe masini, unele chiar de 5 stele, au mici probleme la acest capitol. Nici impactul lateral nu a aratat probleme semnificative, asa ca noua Delta a reusit sa cumuleze punctajul necesar pentru a fi declarata masina ce ofera siguranta de 5 stele.

Lancia Delta - Crash-testProbleme au fost la testul de protectie a copiilor, acestia putand fi supusi la presiuni mari, care pot produce raniri. La acesta sectiune a testului, Lancia Delta a obtinut doar 3 stele din 5 posibile. Si la testul de protectie a pietonilor au fost rezultate slabe, asa ca masina a obtinut doar 2 stele din 4 posibile.

Lancia Delta - Crash-test


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.