BMW ofera cel mai economic model din gama, un Seria 3, care - desi consuma mai putin - este propus la exact acelasi pret cu modelul din care deriva.

Acum ceva timp, am scris ca cel mai economic BMW, adica 320d EfficientDynamics Edition, este la fel de economic ca si cel mai economic Fiat, modelul 500, dotat cu motor cu 2 cilindri, de 0,9 litri, turbo. Cum se poate, in conditiile in care cele doua masini sunt atat de diferite si ca dimensiuni si ca performante? Eu am explicat prin faptul ca exista o limita a eficientei, dincolo de care nu se mai poate cobori, indiferent de de mic faci motorul si cum/cu ce il supraalimentezi.

Ideea este ca aceasta comparatie neobisnuita mi-a trezit dorinta de a vedea exact ce-i cu aceste modele extrem de economice. Si va povestesc acum de BMW 320d EfficientDynamics Edition, pentru ca modelul Fiat cu motorul cu 2 cilindri nu este inca disponibil in Romania. Cand va fi, il voi testa cu siguranta.
Asadar, am luat la test un 320d EfficientDynamics Edition si timp de cateva zile am incercat sa vad exact cat de economic este. Si cum se comporta, si ce performante ofera pentru consumul mediu de 4,1 litri/100 km pe care il anunta constructorul.

Ce s-a modificat pentru a obtine acest consum?
In primul rand, trebuie sa stiti ca nu s-a facut nici un compromis legat de materiale sau echipamente pentru aceasta versiune a lui 320d. Totul este acolo sau pe lista de optionale, practic nu-ti dai seama ca esti la volanul unei versiuni speciale.

Tehnologia vizeaza partea tehnica. Mai multe modele BMW, din cam toate segmentele, sunt echipate cu tehnologia EfficientDynamics. Adica tehnologie Stop/Start, recuperare a energiei dezvoltate la franare, aerodinamica optimizata etc. Versiunea 320d EfficientDynamics Edition are insa niste particularitati, regasite la nivelul motorului, transmisiei si electronicii de la bord.
Motorul este binecunoscutul turbodiesel de 2 litri, care dezvolta acum, pe un 320d normal – 184 CP. Pe 320d EfficientDynamics, puterea a fost redusa la... citeste continuarea si afla ce consum am obtinut, pe Motorstory.ro.

Citeste si:
Test drive Deliciu Bavarez
Test drive Deliciu Bavarez

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.