BMW a obtinut primul loc la 3 categorii in cadrul competitiei Engine of the Year de anul acesta, dar premiul cel mare merge la VW.
Volkswagen si-a adjudecat titlul International Engine of the Year cu propulsorul de 1,4 litri TSI, oferit pe mai multe modele ale grupului, in diferite versiuni de putere. Motorul a castigat, de asemenea si categoria motoarelor intre 1 si 1,4 litri.
BMW V8Anul acesta, BMW a obtinut primul loc la categoria motoarelor cu cilindree intre 3 si 4 litri prin propulsorul V8 de 420 CP al modelului M3. Acest motor, care a castigat si anul trecut primul loc la aceasta categorie este regasit sub capota modelelor M3 Coupe, M3 berlina si M3 Cabrio.
Categoria imediat inferioara, cea a motoarelor intre 2,5 si 3 litri, a fost castigata tot de BMW cu motorul de 3 litri biturbo, cu 6 cilindri in linie, care produce 306 CP. Probabil n-a fost o surpriza prea mare pentru BMW avand in vedere ca premiul de anul acesta este al treilea consecutiv, pentru acelasi propulsor.
Un alt premiu a fost obtinut la categoria motoarelor cu cilindreea intre 1,4 si 1,8 litri prin propulsorul turbo de 1,6 litri si 175 CP care echipeaza modelul Mini Cooper S. Motorul a obtinut locul intai in acesta categorie inca din 2007.
Mercedes a castigat titlul la categoria de cilindree intre 2 si 2,5 litri diesel, cu propulsorul de 2,1 litri, dar si-a adjudecat si titlul Performance Engine of the Year cu V8-ul de 6,2 litri dezvoltat de AMG.
Engine of the Year este cel mai important premiu in domeniul motoarelor, a debutat in 1999, iar anul acesta juriul a fost format din 65 de experti din 32 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.