Modelul de clasa mica al celor de la Volkswagen a castigat titlul "Masina Anului 2010 in Europa".

VW PoloCel mai important premiu european al anului, in industria auto, a fost castigat de noua generatie a modelului de clasa mica VW Polo. Hatchback-ul german a primit titlul "Masina anului 2010 in Europa" dupa ce a devansat modelul iQ al celor de la Toyota.

Daca anul trecut competitia a fost foarte stransa, cu o diferenta de un punct intre castigator - Opel Insignia - si locul 2, Ford Fiesta, in acest an VW Polo a castigat la o diferenta mai confortabila.

VW PoloNoul VW Polo a obtinut titlul "Masina Anului 2010" in Europa cu 347 de puncte, cu 10 puncte mai mult decat Toyota iQ (337 puncte). Pe locul 3 s-a clasat noul Opel Astra, modelul german obtinand 221 puncte. Multa lume vedea modelul Astra obtinand titlul in acest an, dar n-a fost sa fie, iar Opel nu si-a aparat titlul castigat anul trecut cu Insignia. Putem spune si ca este o "revansa" a celor de la VW. Anul trecut, a sasea generatie a lui Golf a terminat competitia pe locul 3, dupa ce Insignia a batut tot. Anul acesta insa, locurile s-au inversat. VW Polo a terminat pe primul loc, iar Opel Astra pe ultima treapta a podiumului.

VW PoloLa data prezentarii oficiale, noul Polo a fost vazut ca un fel de mini Golf. Stilul este acelasi, dar designul este particularizat pentru dimensiunile masinii, iar parerea aproape unanima este ca hatchback-ul german arata foarte bine. Vorbim de acelasi stil sobru, dar trasat in asa fel incat ansamblul place.

VW PoloIn Romania, cel mai ieftin Polo, in echiparea Trendline, cu motorul pe benzina de 1,2 litri si 60 CP are un pret de pornire de 10.552 euro, cu TVA inclus. La cealalta extrema este modelul Polo Highline, cu motorul de 1,6 litri TDI (90 CP), echipat cu cutia DSG, care are un pret de pornire de 16.988 euro cu TVA inclus.
Volkswagen ofera 2 propulsoare pe benzina, unul de 1,2 litri si unul de 1,4 litri. Motorul de 1,2 litri este oferit in doua versiuni de putere, 60 si 70 CP, iar cel de 1,4 litri produce 85 CP. Capitolul diesel este acoperit de un motor TDI de 1,6 litri, oferit in 3 versiuni de putere: 75 CP, 90 CP si 105 CP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.