Joi, 8 martie, cladirea eleganta Vechea Bursa a Marfurilor, The Ark, a gazduit un eveniment unic dedicat noului BMW Seria 5 Sedan. A fost o incursiune unica in design in prezentarea lui Oliver Heilmer, seful de design interior al proiectului

BMW Seria 5Pana in prezent au fost livrate peste 5,5 milioane de exemplare BMW Seria 5. Prima generatie BMW Seria 5, prezentata in 1972, deschidea drumul pentru noua linie de modele BMW si pentru multe inovatii prezentate de-a lungul timpului. Mai tarziu, tot un BMW Seria 5 avea sa fie primul sedan sportiv care purta sigla M. Ajuns acum la cea de-a sasea generatie, BMW Seria 5 Sedan reprezinta unul din cele mai emblematice modele ale marcii.

BMW Seria 5„Prima intalnire pe care un potential client sau un pasionat o are cu noul model se face prin design. Am dorit sa aratam ca noul Seria 5 Sedan este un BMW autentic care reflecta cu adevarat valorile marcii. Am vrut sa aratam ca inainte de tehnologie remarcabila si propulsoare de top este linia unei limuzine elegante si atletice. Pentru asta Oliver Heilmer, cel care a semnat designul interior, a realizat o prezentare exceptionala despre principalele caracteristici estetice ale noului model. A fost o experienta prin care am dorit sa prezentam principalele linii ale noului model, dar si caracteristici ascunse, de mare finete – o experienta deosebita de design”, a explicat Alexandru Seremet, Corporate Communication, ideea din spatele evenimentului.

Oliver Heilmer, in varsta de numai 36 de ani, s-a alaturat echipei de design BMW Group in urma cu zece ani si a mai semnat interiorul pentru modelele BMW X5, BMW X6 si BMW Seria 5 Gran Turismo. insa provocarea cea mai mare a fost in realizarea noului BMW Seria 5 Sedan, un model incarcat cu multa traditie si cu o imagine foarte bine definita pentru posesorii marcii.

BMW Seria 5 – Design

BMW Seria 5Cu cel mai lung ampatament din segment, cu o capota a compartimentului motor care este lunga si neteda, cu console fata si spate scurte si cu o linie a acoperisului eleganta, arcuita in stilul unui coupe, noul BMW Seria 5 Sedan se evidentiaza clar fata de concurenta.
Aspectul estetic al automobilului este determinat de proportiile perfect echilibrate. Caracteristicile de design specifice marcii pot fi descoperite in fata - prin grila BMW dubla, inclinata usor inainte si pe capota compartimentului motor care este sculptata pentru a inspira mai multa forta, dar si in spatele musculos al automobilului.
La interior, functiile moderne si ambianta superioara se imbina intr-o armonie perfecta intr-un stil inconfundabil al marcii. O orientare clara spre conducator a panoului de bord, element definitoriu BMW, garanteaza o experienta a condusului cu adevarat unica.

BMW Seria 5 – Tehnologie

BMW Seria 5Cele mai avansate tehnologii de transmisie si suspensie asigura o sportivitate fara precedent si un nivel ridicat de confort. in acelasi timp, sistemul optional Dynamic Driving Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) permite celui de la volan sa regleze suspensia individual, in functie de stilul de condus si conditiile de drum. Noul BMW Seria 5 Sedan este disponibil cu Adaptive Drive, Dynamic Damper Control (Control Dinamic al Amortizoarelor) si Dynamic Drive Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii Transmisiei), precum si Integral Active Steering (Directie Integral Activa).

BMW Seria 5Toate modelele noii game BMW Seria 5 Sedan sunt disponibile, optional, cu noua transmisie automata BMW cu opt trepte. BMW 550i dispune in echiparea standard de cutia de viteze automata BMW, optimizata pentru consum redus, la fel cum se intampla si cu sistemul EPS Electric Power Steering (servodirectie asistata electric), aflat in echiparea tuturor modelelor.
Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt prezente in dotarea standard in combinatii potrivite pentru fiecare model, nelipsind Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei franelor), indicator al momentului optim de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor si operarea inteligenta a unitatilor auxiliare electrice, ce include un compresor decuplabil pentru aerul conditionat. Constructia inteligenta, ultra-usoara, este asigurata de caracteristici precum portierele, capota compartimentului motor, panourile laterale fata si componentele suspensiei realizate din aluminiu.
Sistemele de asistare a conducatorului includ Parking Assistant (asistare la parcare), Surround View (vedere panoramica), avertizare de coliziune cu actionare a franelor in combinatie cu Active Cruise Control (tempomat activ) si Stop & Go, dar si noul Speed Limit Device (dispozitiv de limitare a vitezei). Alte caracteristici disponibile sunt Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la parasirea sensului), Speed Limit Info (informatii despre limita de viteza legala pentru tronsonul curent de drum), Head-Up Display, BMW Night Vision cu detectare a persoanelor si camera de supraveghere.

O noua motorizare si BMW Basic Service Inclusive pentru Romania

BMW Seria 5Noul BMW Seria 5 Sedan si-a facut debutul pe piata din Romania in luna martie, la numai cateva zile de la premiera mondiala de la Salonul Auto de la Geneva. O noua motorizare devine disponibila pentru comenzi incepand cu aceasta saptamana: BMW Seria 5 520d devine cel mai eficient propulsor din gama, cu un consum mediu conform normelor de teste UE de numai 5,0 litri per 100 km sau 132g CO2 per km. Pentru noul BMW 520d Sedan, cu un pret de pornire de 35100 Euro noile livrari sunt programate pentru luna iunie.

Un element important care distinge oferta pentru Romania a gamei BMW este includerea in pretul de baza a pachetului BMW Basic Service Inclusive. Acesta acopera operatiile de baza pentru revizii pentru primii 5 ani sau 100 000 km si este transmisibil in cazul in care automobilul isi schimba proprietarul. Pachetul poate fi extins cu BMW Service Inclusive sau BMW Service+Repair Inclusive si/sau pentru 6 ani sau 120000 km.
BMW Basic Service Inclusive asigura gratuit urmatoarele servicii: schimbarea uleiului de motor, inclusiv a filtrului, service/inlocuirea filtrului de aer, a microfiltrului, a bujiilor si lichidului de frana, verificarea si revizia standard a autovehiculului in conformitate cu manualul de Service BMW din mapa de bord.

Sursa: BMW


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.