Mini E, modelul electric aflat in teste la diferiti clienti a stabilit un timp de referinta pentru masinile electrice, chiar pe Nurburgring.

Mini EMini stie sa-si promoveze versiunea electrica Mini E in asa fel incat sa atraga atentia. Nu numai prin economia rezultata de alimentarea cu energie electrica, ci si prin performante. Britanicii au transformat un Mini E in Mini E Race si l-au "aruncat" pe Nurburgring, cu un fost pilot de DTM la volan - Thomas Jager.

Mini EEste adevarat ca Mini E Race a fost pregatit pentru turul de Nurburgring. Scaun de curse, plus un rollcage cu o greutate de 35 kg. Masina a fost insa mai usoara decat cea normala, pentru ca majoritatea echipamentelor nu neaparat necesare au fost inlaturate. Bineinteles ca amortizoarele au fost inlocuite cu unele mai performante, adaptate masei mai mari pe spate (din cauza bateriilor), s-au montata difuzoare de aer si eleron, dar s-a umblat si la eletronica motorului.


Puterea maxima a ramas insa aceeasi - 204 CP. In versiunea de serie, Mini E accelereaza d ela 0 la 100 km/h in 8,5 secunde si are o viteza maxima limitata la 155 km/h. Pentru turul pe Nurburgring n-a mai fost nevoie de limitare, as aca pe parcursul celor 20,8 km ai circutului, Mini E Race a ajuns la o viteza maxima de 187 km/h.

Masina a terminat turul cu un timp de 9 minute, 51,45 secunde, unul bun pentru o masina electrica.

Mini EMini E este de anul trecut, in posesia unor clienti selectati, din Statele Unite, iar acestia s-au declarat multumiti de masina. Au fost si situatii cand au apreciat gresit autonomia si au ramas in pana, au remarcat faptul ca, in conditii de vreme foarte rece autonomia scade vertiginos, dar per ansamblu masina le place.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.