Ferrari 599XX a reusit sa obtina un timp record pe circuitul Nurburgring, italienii sustinand ca este cel mai bun timp al unei masini derivate dintr-una de serie.

Ferrari 599XX pe NurburgringFerrari a adus modelul 599XX pe legendarul circuit Nurburgeing si sustine ca a obtinut cel mai bun timp al unei masini derivate dintr-un model de serie. WorldCarFans spune insa ca acest lucru nu este neaparat adevarat, modelul Radical SR8 fiind cu cateva secunde mai rapid. Deci recordul italienilor este unul care tine de detalii sis interpretari.

Totusi, timpul de 6 minute si 58,16 secunde in care 599XX a parcurs cei 20,832 km ai celebrului Nurburgring reprezinta o valoare extraordinara.


Ferrari 599XX pe Nurburgring599XX este un model experimental, fara drept de circulatie pe drumurile publice.Masina este una strict pentru circuit si reprezinta tot ceea ce se poate obtine de la modelul de serie 599 GTB. Exemplarele 599XX au fost vandute unor clienti selectionati si sunt pastrate si intretinute de Ferrari. Clientii merg cu ele in cadrul unor sesiuni private de teste, iar Ferrari foloseste datele pentru a-si imbunatati tehnologia pe masinile de serie. Este exact acelasi gen de program ca si cu FXX, model extrem derivat din Enzo.

Ferrari 599XX pe NurburgringRezultatele se vad deja, avand in vedere ca Ferrari a anuntat productia modelului 599 GTO, model ce foloseste tehnologia lui 599XX, dar este omologat pentru circulatie pe ddrumurile publice. 599 GTO are un V12 de 6 litri, care produce 670 CP si este cel mai rapid Ferrari de strada.

Ferrari 599XX pe Nurburgring


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.