Noul Nissan 370Z Roadster cu un motor Euro5 de 328 CP este disponibil pe piata romaneasca la un pret de pornire de 46.190 euro cu TVA.

Nissan 370Z RoadsterNissan 370Z Roadster are aceeasi motorizare ca modelul 370Z Coupe V6 3,7 litri 328 CP cu tehnologie VVEL (Variable Valve Event Lift).
Cu o masa mai redusa, un centru de greutate mai coborat, avand ampatamentul mai scurt si ecartamentul mai lat, noul 370Z Roadster este si mai agil decat predecesorul sau.

Nissan 370Z RoadsterAtat cu transmisia manuala in sase trepte cat si cu cea automata cu sapte rapoarte, viteza maxima este de 250 km/h. Demarajul 0-100 km/h se realizeaza in 5,5 secunde cu transmisie manuala si in 5,8 secunde cu transmisia automata.

Nissan 370Z RoadsterFolosind transmisia manuala in sistemul sportiv S-Mode se activeaza automat tehnologia SRC (Syncro Rev Control). Aceasta face ca turatiile sa fie la nivelul ideal la schimbarea treptelor de viteza. Senzorii plasati pe maneta schimbatorului si pe ambreiaj monitorizeaza intentiile soferului, actionand acceleratia la retrogradare si pastrand turatia constanta la trecerea in treapta superioara. Folosind si viteza masinii, sistemul “stie” daca soferul se pregateste pentru un viraj rapid sau doar pentru o manevra de parcare.

Nissan 370Z RoadsterTransmisia automata cu 7 rapoarte permite si schimbarea secventiala a treptelor, actionand fie maneta schimbatorului, fie padelele de la volan. Chiar si in acest caz, sistemul DRM (Downshift Rev Matching) actioneaza acceleratia la retrogradare pentru a asigura schimbari impecabile ale treptelor de viteza.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.