Un vot de incredere si promovare pentru masinile electrice si unul de descurajare a SUV-urilor. Dacia Duster a obtinut cel mai slab punctaj.

Nissan Leaf a obtinut titlul Car of the Year 2011. Da, am avut dreptate, cand am spus ca Leaf are cele mai mari sanse sa castige, desi eu am mizat totusi pe Alfa Romeo Giulietta. N-a fost sa fie chiar asa, totusi modelul italian s-a clasat pe locul 2.

Titlul de Masina Anului 2011 obtinut de Nissan Leaf este inca o confirmare ca se mizeaza si se promoveaza tot mai mult modelele electrice. Desi ele nu sunt deloc avantajoase in acest moment, se pare ca unii jurnalisti incearca sa le promoveze cu orice pret, fara sa tina cont si de neajunsurile acestora. Asa ca avem premii obtinute fortat, cum este si acesta.

Din punctul meu de vedere, Alfa Romeo Giulietta ar fi fost mult mai potrivita pentru acest titlu, in acest an, dar nu se potriveste cu politica de promovarea modelelor electrice. Modele electrice care ar trebui sa inceapa sa obtina premii peste mai multi ani, cand vor fi, in sfarsit, avantajoase. Si atunci cand chiar vor conta in peisajul auto. Pentru ca nu vreti sa stiti cate Leaf-uri vor fi vandute, eu cred ca foarte putine.

Dacia Duster s-a clasat mult mai prost decat ma asteptam, credeam... citeste continuarea pe Motorstory.ro - vezi clasamentul complet!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.