Citroen C-Zero este prima masina electrica disponibila in Romania. Poate fi deja comandata, la un pret destul de piperat.

Citroen Romania este primul importator care aduce (oficial) in tara noastra o masina electrica. Este vorba de modelul C-Zero, care a intrat in gama Citroen si care poate fi comandat la orice showroom Citroen in Romania.

Stiti ca v-am spus de masinile electrice de la Renault, care vor veni la noi pe la jumatatea anului acesta. Ei bine, Citroen s-a miscat mai repede si ofera in premiera pentru piata autohtona un model electric.

Citroen C-Zero, dealtfel frate de tehnologie si design cu Mitsubishi iMIEV, este un model strict electric, fara emisii de noxe. Masina este echipata cu un motor electric care produce 64 CP intre 3.000 si 6.000 rpm, cuplul maxim fiind de 180 Nm incepand cu 2.000 rpm. Tractiunea este pe puntea spate, prin intermediul unei transmisii simple, cu o singura treapta.

Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 15 secunde si atinge o viteza maxima de 130 km/h. Autonomia maxima este de... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.