Volkswagen aniverseaza 35 de ani de la primul motor diesel montat pe celebrul Golf. Afla ce performante avea un diesel in 1976!
Anul acesta se implinesc 35 de ani de la introducerea primului motor diesel pe creatorul clasei compacte, VW Golf. Si cred ca este un bun prilej de a vedea exact cat de mult a evoluat dieselul in acest timp.

Desigur, stiti toti ca, in prezent, Volkswagen este unul dintre producatorii care mizeaza cel mai mult pe motoarele diesel.
Cred ca majoritatea masinilor vandute de ei in Europa sunt echipate cu motoare diesel. Poate a mai scazut cota in ultimul timp, datorita pretului benzinei si eficientei noilor motoare TSI, adica cele cu cilindree mica (1,2 litri si 1,4 litri), dar cu putere mare, intre 105 CP si 160 CP.

In aceste vremuri, mai toti producatorii, inclusiv cei premium, se “bat” in motoare diesel din ce in ce mai sofisticate si performante
, astfel incat e foarte greu sa alegi unul singur, al vreunui producator, care sa fie cel mai bun. Desi a initiat segmentul, Volkswagen a avut timp de cativa ani o problema la acest capitol, pentru ca TDI-urile lor ramasesera... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.