Japonezii au prezentat la Los Angeles noua generatie Mazda3, in versiunea sedan.

Iata noua Mazda3 sedan!Prima generatie Mazda3 a fost un succes indiscutabil pentru producatorul japonez, 1,8 milioane de exemplare fiind vandute in cei 5 ani de productie, modelul compact castigand si aproximativ 90 de premii.

La Salonul Auto de la Los Angeles, Mazda a prezentat noua generatie Mazda3, deocamdata in versiunea sedan, hatchback-ul urmand sa fie prezentat la inceputul lunii decembrie, in Europa. Noua Mazda3 este complet modificata la nivelul designului, partea frontala imprumutand "ideea" estetica a noii Mazda6 si a SUV-ului CX-7.

Iata noua Mazda3 sedan!Mult mai agresiva, Mazda3 are o prezenta impunatoare prin spoilerul fata masiv, cu o grila de aerisire cu dimensiuni destul de mari. Blocurile optice, desenate sub forma unui romb cu linii rotunjite, confera personalitate masinii, acest aspect fiind unul care nu prea a caracterizat generatia anterioara. Spatele este caracterizat de eleronul discret de pe capota portbagajului si de stopurile cu sectiuni albe, care par sa fie unele alese din oferat unui tuner.

Iata noua Mazda3 sedan!
Interiorul promite sa fie la inaltime din punct de vedere al materialelor si asamblarii, spun cei de la Mazda. Consola de bord este destul de aerisita, dar partea superioara a bordului si in special tabloul de bord arata foarte bine.

Iata noua Mazda3 sedan!Pentru America au fost anuntate doua motorizari, ambele pe benzina. Motorul de baza este unul de 2 litri si dezvolta 148 CP/6.500 rpm. Cel mai puternic propulsor este cel de 2,5 litri, a carui putere maxima 167 CP/6.000 rpm. La nivelul transmisiilor se poate opta fie pentru o cutie de viteze manuala cu 5 trepte, una cu 6 trepte, sau una automata cu 5 trepte.

Iata noua Mazda3 sedan!Conceputa in "spiritul" Zoom-Zoom, Mazda3 va oferi, spune constructorul, o tinuta de drum sportiva si reactii dinamice care vor face o placere din condusul masinii. Noua generatie se anunta si foarte silentioasa, niponii afirmand ca Mazda3 are cel mai mic coeficient aerodinamic din clasa compacta - 0.29


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.