Ford a prezentat noua generatie a modelului Taurus, conceput pentru americani, dar cu influente europene.

2010 Ford TaurusSpecial pentru americani, Ford a prezentat noul model Taurus, interesant fiind faptul ca designul a fost orientat mult catre liniile europene. Partea frontala masiva a modelului d epana acum a facut loc uneia mai stilate, mai dinamice, care sugereaza o aerodinamica mai buna, pe langa impresia de finete. Si partea din spate adopta o linie mai cursiva, stopurile fiind acum ceva mai bine integrate in ansamblu. Interiorul este tipic american, cu o plansa de bord relativ aglomerata de butoane si spatiu la discretie.

Sub capota lui Taurus, Ford propune un motor V6, de 3,5 litri, capabil sa produca 260 CP pe care ii transmite puntii fata prin intermediul unei cutii de viteze automate cu 6 trepte. Americanii sustin ca suspensia este acum mai ferma si permite o mai buna stabilitate in viraje, fara a afecta vizibil confortul. Referitor la confort si siguranta, noul Taurus este echipat cu aproape tot ce are mai bun Ford la momentul actual, in materie de sisteme electronice: Adaptive Cruise Control, (care integreaza acum si un sistem de evitare a coliziunilor din spate, prin pretensionarea franelor), Blind Spot Information System – avertizeaza soferul cand o masina ajunge in “unghiul mort” al oglinzilor retrovizoare etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.