Jaguar a doborat recordul de viteza al marcii, cu noul model XF-R.
Jaguar XFR a reusit – pe pista de sare de la Bonneville (Utah) – sa atinga o viteza maxima de 363,188 km/h, aceasta valoare desemnand cea mai rapida masina Jaguar din toate timpurile.Jaguar a introdus in forta cel mai sportiv model XF, anuntand si un record al marcii cu aceasta ocazie. Britanicii spun ca noul XFR a reusit – pe pista de sare de la Bonneville (Utah) – sa atinga o viteza maxima de 363,188 km/h, aceasta valoare desemnand cea mai rapida masina Jaguar din toate timpurile. Recordul de pana acum al marcii fusese stabilit in 1992, cand modelul XJ220 a atins o viteza maxima de 349,4 km/h.
Jaguar XFR a reusit – pe pista de sare de la Bonneville (Utah) – sa atinga o viteza maxima de 363,188 km/h, aceasta valoare desemnand cea mai rapida masina Jaguar din toate timpurile.Modelul XFR care a stabilit recordul de 363,188 km/h nu are aceleasi specificatii cu versiunea care va ajunge in showroom-uri. Britanicii au folosit un prototip al carui motor a fost usor modificat – la nivelul gestiunii eletronice, admisiei, evacuarii si compresorului - pentru o putere mai mare, schimbari fiind facute special pentru aceasta incercare si la nivelul aerodinamicii. Oficialii Jaguar spun ca nu au fost facute modificari la reperele de interior ale motorului, iar cutia de viteze folosita a fost cea standard.

Cum se prezinta Jaguar XFR pentru clienti
Jaguar XFR - versiunea de serieNoul XFR se anunta un concurent puternic pentru BMW M5 si noul E 63 AMG. Masina britanica utilizeaza un nou motor V8, cu o capacitate de 5 litri, care livreaza 510 CP, cu ajutorul supraalimentarii. Astfel, XFR este cu 3 CP mai puternic decat BMW M5, dar are 15 CP in minus fata de Mercedes E 63 AMG, modelul german fiind asteptat in vara acestui an.
Jaguar XFR - Motor V8, de 5 litri, supraalimentat, care dezvolta 510 CPJaguar XFR accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,7 secunde – exact acelasi timp cu al lui BMW M5 – si chiar daca a reusit sa atinga (cu modificari) 363 km/h, pentru clienti viteza maxima va fi limitata la 250 km/h. Acelasi propuslor de 5 litri si 510 CP va fi disponibil incepand cu acest an si pe modelul XKR, acesta afisand o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4,6 secunde.
Jaguar ofera pentru si XF si XK si versiunea cu aspiratie naturala a V8-ului de 5 litri, caz in care puterea maxima este de 385 CP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.