Lamborghini arata ca Murcielago nu si-a spus ultimul cuvant, cu versiunea LP 670-4 SuperVeloce, prezentata ieri la Geneva.
Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVelocePerformantele "veteranului" Murcielago au tot fost imbunatatite de Lamborghini de-a lungul timpului, astfel incat s-a ajuns la valori extraordinare. Daca pana acum cel mai performant Murcielago dezvolta 640 CP, iata ca se poate si mai mult. Italienii s-au prezentat la Geneva cu LP 670-4 SuperVeloce, care dezvolta chiar 670 CP din motorul V12 de 6,5 litri. Plusul de 30 CP a fost obtinut prin modificari la nivelul supapelor si admisiei. Masina a trecut si printr-o cura de slabire, asa ca a pierdut 100 kg, iar raportul greutate putere a scazut la 2,3 kg/CP. Puterea maxima este obtinuta la o turatie de 8.000 rpm, ceea ce inseamna - spun italienii - ca viteza medie a pistonului este de 23,7 metri/secunda, valoare apropiata de cea a propulsoarelor de curse.
Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloceVa imaginati ca performantele sunt de vis. Acceleratia 0-100 km/h este posibila in doar 3,2 secunde, iar viteza maxima ajunge la 342 km/h. Sistemul de tractiune integrala, care distribuie 35% din putere catre puntea fata este responsabil cu aderenta, iar cutia de viteze secventiala schimba si mai rapid treptele decat in cazul lui Murcielago LP 640.
Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloceInteriorul este tratat cu tapiterie Alcantara, fibra de carbon si scaune sport, cu foarte buna sustinere laterala. Pentru cei carora aceste scaune li se par prea extreme, Lamborghini a pastrat in oferta si scaunele normale ale lui Murcielago. Exteriorul este reliefat printr-un spoiler fata redesenat si prin capota speciala a motorului. Atrage atentia si eleronul grefat pe aceasta. Lamborghini ofera doua asemenea eleroane, cu dimensiuni diferite si care ofera grade diferite de apasare aerodinamica pe puntea spate.
Murcielago LP 670-4 SuperVeloce este o editie speciala, care va fi produsa in doar 350 de exemplare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.