Toyota a lansat noul sau model, Urban Cruiser, pe unele piete europene.
Toyota Urban CruiserToyota isi completeaza gama cu un nou model, conceput in special pentru Europa, care urmeaza tendintele actuale. Urban Cruiser, asa cum sugereaza si numele este un model cu reale calitati de SUV, acestea fiind insa adaptate la conditiile reale pentru care oamenii prefera acest segment. Masina ofera o pozitie inalta la volan, versiuni cu tractiune pe o singura punte, dar si versiuni cu tractiune integrala. Nu este un off-road, sistemul 4x4 fiind mai mult indicat suprafetelor cu aderenta scazuta decat rularii pe teren accidentat.
Toyota Urban CruiserDesignul interiorului se adreseaza tinerilor, prin forme lipsite de rigiditatea caracteristica masinilor germane, iar tabloul de bord combina vitezometrul si turometrul intr-un singur ceas, asemanat de cei de la Toyota cu ecranului unui radar. Bineinteles ca nu lipsesc spatiile de depozitare si modularitatea, prezenta la nivelul banchetei spate. Volumul portbagajului este de 314 litri, dar acesta poate fi extins la 749 de litri prin rabatarea banchetei.
Toyota Urban CruiserDeocamdata doua propulsoare vor putea fi alese pentru Urban Cruiser. Motorul pe benzina are o capacitate de 1,33 litri si produce 101 CP, cuplul maxim fiind de 132 Nm. Propulsorul dispune de tehnologia Stop & Start, ceea ce ajuta la obtinerea unui consum mediu de 5,5 litri/100 km. Pentru cei ce prefera motoarele diesel Toyota propune un propulsor de 1,4 litri care dezvolta 90 CP si 205 Nm. Acesta este disponibil fie in combinatie cu tractiune pe puntea fata, caz in care consumul mediu este de 4,5 l/100 km, fie cu tractiune integrala, consumul mediu crescand in acest caz pana la 4,9 litri/100 km.
Ambele propulsoare sunt cuplate la o noua cutie de viteze manuala, cu 6 trepte.
Modelele cu tractiune integrala sunt echipate cu sistemul Active Torque Control, care distribuie puterea in functie de conditiile de aderenta, in intervalul 100:0 - 50:50 fata/spate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.