Americanii de la Tesla au din nou motive de bucurie. Sedanul lor electric este cautat de amatorii de senzatii tari,la fel ca si roadster-ul.
Tesla Model SDupa succesul pe care l-au inregistrat cu modelul Roadster, o masina sport complet electrica, capabila sa rivalizeze la acceleratie cu cele mai tritrate modele supersport cu propulsie clasica, cei de la Tesla Motors isi extind gama pe aceeasi idee. Astfel, americanii au prezentat un al doilea model, numit Tesla Model S, care adauga si aspectul practic propulsiei electrice. Model S, un sedan cu 4 usi, poate transporta pana la 7 pasageri si are o autonomie maxima de 480 km. Partea si mai buna este ca bateriile pot fi incarcate de la prizele standard in cateva ore, dar exista si o solutie mai rapida. O sursa de 480 V, care reduce timpul de incarcare a bateriilor la doar 45 de minute.
Tesla Model SPerformantele dinamice sunt excelente, Model S putand accelera de la 0 la 100 km/h in putin sub 6 secunde, iar viteza maxima este limitata la 210 km/h. Cei de la Tesla spun ca pretul masinii este la aproximativ 50.000 de dolari, adica jumatate din pretul roadster-ului, iar costurile de exploatare sunt extrem de reduse (circa 4 dolari la 360 km). Cand va iesi pe piata, la sfarsitul anului viitor, gama de preturi va fi adaptata pentru optiunea de a comanda 3 seturi de baterii, la alegere, care ofera autonomii de 260, 370 sau 480 km.
Tesla Model S


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.