Fara falsa modestie BMW a prezentat cele mai puternice SUV-uri din lume, sub sigla M.
BMW X5 MBMW a extins gama M cu doua noi modele, X5 si X6 M. Este pentru prima data cand sigla M apare pe doua versiuni cu tractiune integrala, iar germanii au dorit ca "evenimentul" sa fie unul cu totul special. Si chiar este avand in vedere ca noile X5 M si X6 M sunt acum cele mai puternice SUV-uri de serie din lume.
BMW X6 MSUV-urile BMW M vor putea fi usor recunoscute prin faptul ca la nivelul designului individualizarea nu este chiar discreta. Spoilere fata cu grile uriase de aerisire, garda la sol mai mica si - in traditia M - 4 tevi de esapament inglobate intr-un difuzor de aer nu prea discret, mai ales in cazul lui X6 M.
BMW X5 MAmbele modele dispun de acelasi motor. Un V8 de 4,4 litri, supraalimentat cu doua turbocompresoare, care produce 555 CP/6.000 rpm si 680 Nm/1.500 si 6.650 rpm. Performantele sunt extraordinare. Acceleratia 0 - 100 km/h in doar 4,7 secunde, iar viteza maxima ajunge la 250 km/h (cu limitare electronica) sau 275 km/h (optional, tot cu limitare electronica). Consumul mediu nu este chiar unul pe placul ecologistilor - 13,9 l/100 km. La un asemenea nivel de putere, probabil ca nici un posesor nu va reusi sa atinga aceasta valoare si probabil ca nici nu va dori s-o faca. Transmisia este asigurata de o cutie automata, cu 6 trepte si posibilitatea schimbarii treptelor de la doua padele de pe volan.
Electronica permite si functia de Launch Control, soferul trebuind sa fie intr-un anume mod al cutiei de viteze, sa tina piciorul pe frana si sa apese acceleratia la peste 60% din cursa pedalei. Apoi, nu trebuie decat eliberata frana pentru ca masina sa foloseasca in acceleratie, foarte eficient spun germanii, toti cei 555 CP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.