Dupa primele informatii despre noua compacta Astra, Opel arata si primul clip video.
Opel AstraNoul Opel Astra, o masina foarte importanta pentru Opel in conditiile unei piete aflate intr-o criza care ar mai putea dura destul de mult, are de infruntat o concurenta puternica, formata in mare parte din modele noi. Astfel, noua compacta a celor de la Opel va avea de infruntat modelul Megane care deja a impresionat prin design, noua Mazda3, destinata celor cu apetit sportiv, noul Golf care beneficiaza de un mare grad de fidelizare, dar si un viitor Ford Focus, actualul apropiindu-se de sfarsitul carierei.
Opel AstraIn aceste conditii, Opel mizeaza pentru noua Astra pe un design care atrage, dar se observa clar ca nu s-a dorit nici un risc la capitolul estetica. Liniile sunt moderne, aspectul general complet nou, dar fara detalii care sa dea putina "culoare". Lateralele se prezinta, spre deosebire de cele ale generatiei trecute, cu doua noi mici geamuri fata/spate, in completarea portierelor.
Opel AstraOpel a mizat si in cazul generatiei aflata inca in showroom-uri pe un comportament rutier foarte echilibrat, cu o usoara tenta sportiva, acest aspect fiind accentuat in cazul noului model. Inginerii germani sutin ca platforma tehnica este complet noua, iar puntea spate prezinta modificari de structura comparativ cu vechiul model. La aceste aspecte se adauga imprumutul unor tehnologii de la noul Insignia. Printre acestea figureaza si sistemul FlexRide, care ofera trei programe de lucru: Standard, Sport si Tour.

Masina va putea fi echipata cu 4 propulsoare pe benzina si 4 turbodiesel, acestea fiind cuplate la cutiie de viteze manuale cu 5 trepte (pentru motorizarile mai mici) si 6 trepte pentru motoarele mai mari. Opel va introduce si o noua cutie automata.
Opel AstraMotoarele pe benzina livreaza puteri intre 100 CP si 180 CP. Va debuta si un nou motor de 1,4 litri, turbo, care produce 140 CP si care va inlocui actualul motor aspirat de 1,8 litri. Propulsoarele diesel, cu capacitati intre 1,3 si 2 litri, livreaza intre 95 CP si 160 CP. Nu se spune inca nimic despre versiunea OPC a noii Astra, dar avand in vedere ca actuala Astra OPC are un motor de 2 litri, turbo, cu 240 CP, adica destul de mult pentru o masina cu tractiune fata, ne putem astepta cam la aceleasi valori si pentru noua Astra OPC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.