Porsche continua promovarea noului sau model Panamera, unul atipic pentru gama Porsche, printr-un video de prezentare.
Porsche PanameraLansat intr-un climat economic nu prea favorabil, noul model Panamera va avea de infruntat si reactiile clientilor de Porsche, in conditiile in care germanii au venit in ultimul timp cu doua noutati deloc tipice: Panamera, primul sedan al marcii, dar si primul motor diesel pe un Porsche (pe modelul Cayenne).
Porsche PanameraPanamera este raspunsul dat de Porsche intr-un segment initiat de Mercedes cu modelul CLS, cel al coupe-urilor cu 4 usi. Iar cei de la Porsche nu sunt singurii care raspund. Se pare ca si BMW va produce un model asemanator ca si conceptie, dar si Audi. Chiar si Lamborghini a dezvoltat un asemenea concept, Estoque, care a foat insa lasat in asteptare datorita prabusirii pietei auto, iar Aston Martin are deja pregatit modelul Rapide.

Porsche PanameraGermanii anunta pentru Panamera o gama de propulsoare V6 si V8, cu puteri cuprinse intre 300 CP si 500 CP. Cel mai puternic propulsor, cel de 500 CP este V8-ul de pe actualul Cayenne Turbo. Porsche lucreaza intens si la un sistem hibrid de propulsie, pentru a reduce consumul si emisiile, dar nu exista inca o data oficiala a lansarii pe piata a acestei versiuni Panamera.
Clientii vor putea opta fie pentru o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, fie pentru una automata, cu 7 trepte si dublu ambreiaj. Versiunea de top va avea tractiune integrala, sistemul urmand sa fie oferit optional si pentru celelalte versiuni de motorizare.
In Romania, modelul Panamera va fi lansat in luna septembrie a acestui an, la scurt timp dupa debutul masinii pe majoritatea pietelor importante din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.