Coda Automotive, o companie din Statele Unite, lanseaza un model electric care aminteste de Logan si Aveo la nivelul designului.
CodaCoda Automotive este o companie americana nou creata, care intentioneaza insa sa patrunda in industria auto in stil mare. Adica cu un model electric destinat publicului larg. Poate nu chiar atat de larg avand in vedere pretul de 45.000 de dolari, dar ideea este ca americanii vor vinde masina oricui va considera ca protejarea mediului inconjurator merita 45.000 de dolari pentru o masina.
Dupa cum se poate observa, Coda seamana evident la partea frontala cu Dacia Logan, iar spatele pare influentat de cel al lui Chevrolet Aveo.
CodaAmericanii sunt entuziasmati de acest nou model care va fi disponibil la vanzare mai intai in California, pana la sfarsitul anului viitor. Acest entuziasm nu este insa justificat de caracteristici deosebite. Pe langa pretul mare (constructorul spune ca este posibil ca acesta sa scada de la 45.000 de dolari pe la 37.000 de dolari, ca urmare a unor bonusuri acordate de stat), Coda se poate "lauda" cu o autonomie cuprinsa intre 140 si 200 km, in functie de ritmul in care este condusa.
CodaCoda Automotive estimeaza ca masina va afisa un cost de 3 dolari pentru un rulaj de 160 km, comparativ cu 17 dolari pentru o masina alimentata cu benzina. Constructorul apreciaza, de asemenea, ca la un rulaj normal pentru Statele Unite, posesorii acestui model vor putea face economii de 2.000 de dolari pe an. Adica 20.000 de dolari la 10 ani. Cu toate acestea este greu de crezut ca sunt multi cei care vor tine masina timp de 10 ani, pentru a "simti" cei 20.000 de dolari. Chiar si asa, amortizarea investitiei in acest model nu poate sa multumeasca posesorii in conditiile unui pret de achizitie destul de mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.