Opel a publicat un nou set de poze cu noua generatie Astra, dezvaluind si interiorul masinii.
Opel AstraPana la Salonul Auto de la Frankfurt, cand va debuta oficial noua generatie Astra, mai sunt cateva luni, dar intre timp, Opel ne prezinta treptat toate aspectele noului hatchback de clasa compacta. Ieri a fost publicat un set de poze cu interiorul masinii si se poate vedea o mare asemanare intre plansa de bord a noii Astra si cea a modelului situat o clasa mai sus, Insignia. Practic, consola centrala este doar la nivel de detaliu diferita de cea a modelului Insignia, iar tabloul de bord este aproape identic. Chiar si volanul este acelasi la ambele modele, posibil usor mai mic ca dimensiuni la Astra.
Nu a fost pastrat mai nimic de la generatia prezenta inca in showroom-uri, la nivelul interiorului, iar cei de la Opel anunta si materiale si finisari sensibil mai bune.
Opel AstraExteriorul noii Astra apeleaza la limbajul estetic prezent la noua Insignia, dar este original si are personalitate. Surprinde oarecum prin simplitate, mai ales daca ne raportam la actualul Renault Megane, o masina a carei parte frontala arata foarte bine si nu este chiar discreta. Opel a mizat mult pe aspectele practice si confort, tocmai de aceea au aparut doua noi geamuri laterale care le completeaza pe cele ale portierelor, pentru a creste luminozitatea in habitaclu.
Opel AstraTinuta de drum a fost imbunatatita, spun inginerii Opel, datorita unei platforme tehnice complet noi, cu schimbari majore la puntea spate, comparativ cu generatia anterioara. Ca si la Insignia, se mizeaza pe integrarea functiilor mecanice cu cele electronice, pentru un raspuns cat mai bun al sasiului si suspensiilor. Noul Opel Astra dispune si de sistemul FlexRide, preluat de la Insignia, care ofera trei programe de lucru: Standard, Sport si Tour.
Opel AstraMasina va putea fi echipata cu 4 propulsoare pe benzina si 4 turbodiesel, acestea fiind cuplate la cutiie de viteze manuale cu 5 trepte (pentru motorizarile mai putin puternice) si 6 trepte pentru motoarele mai mari. Opel va introduce si o noua cutie automata - se poate observa si in poze. Motoarele pe benzina livreaza puteri intre 100 CP si 180 CP. Va debuta si un nou motor de 1,4 litri, turbo, care produce 140 CP si care va inlocui actualul motor aspirat de 1,8 litri, ca parte a strategie de downsizing. Propulsoarele diesel, cu capacitati intre 1,3 si 2 litri, livreaza intre 95 CP si 160 CP.

Noul Opel Astra bate Ford Focus si VW Golf

Un video filmat de cei de la Opel/Vauxhall arata un Astra, condus de pilotul BTCC Fabrizio Giovanardi, care depaseste un Ford Focus si un VW Golf pe un drum din Marea Britanie. Evident, nu este vorba de o superioritate dinamica propriu-zisa, atata timp cat clipul video este filmat de Opel. In schimb este vorba de o provocare pe care Opel o adreseaza rivalilor din clasa compacta, in special celor de la Ford si VW. Cum spune si Opel la finalul clipului - Let the race begin!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.