Audi a publicat pozele oficiale cu versiunea de serie a modelului A5 Sportback si informatii detaliate.

Audi A5 SportbackEleganta unui coupe, confortul unei berline si practicalitatea unui break. Astfel definesc cei de la Audi noul A5 Sportback, al treilea model din gama A5. Daca Mercedes a "inventat" coupe-ul cu 4 usi (CLS), Audi tine sa prezinte coupe-ul cu 5 usi, justificarea constand in faptul ca A5 Sportback este un hatchback.

Audi A5 SportbackIn ceea ce priveste designul, masina este bazata pe modelul A5, dar vine cu o parte posterioara schimbata datorita plonjarii plafonului cu 36 mm, comparativ cu Audi A4. Cele 4 portiere nu au rama, efectul creat de acestea integrandu-se perfect in linia dinamica a masinii. Designerii au vrut sa combine sportivitatea siluetei cu aspectul practic, asa ca au reusit sa lase portbagajului un volum de 480 de litri, acesta ajungand chiar la 980 de litri daca este rabatata bancheta spate. Habitaclul ofera 4 locuri individuale, iar plansa de bord este identica cu cea de la modelele A4/A5.

Audi A5 SportbackLa debutul vanzarilor, A5 Sportback va fi oferit cu o paleta de 3 motorizari pe benzina si 3 turbodiesel, alte 3 propulsoare urmand sa fie disponibile pana la mijlocul anului viitor. Cel mai mic motor pe benzina este unul de 2 litri TFSI (quattro), oferit in variantele de 180 CP (320 Nm) de 211 CP (350 Nm), urmatorul fiind un V6 de 3,2 litri (quattro) care produce 265 CP. Partea de motorizari turbodiesel este acoperita de un propulsor de 2 litri TDI (170 CP si 350 Nm), care afiseaza un consum mediu de 5,2 l/100 km, unul V6 de 2,7 litri (190 CP si 400 Nm) si un V6 de 3 litri (240 CP si 500 Nm).

Audi A5 SportbackOptional, Audi ofera pentru cele mai puternice motoare (cel V6 pe benzina cu 265 CP si cel TDI V6 de 240 CP) un diferential sport pentru puntea spate, care imbunatateste dinamica, spun germanii. De asemenea, soferul poate seta reactiile masinii conform dorintei si conditiilor de rualre prin sistemul Audi Drive Select - raspuns mai rapid al motorului, schimbarea treptelor la o turatie mai mare (pentru cutia S Tronic) si reducerea asistarii directiei.

Audi A5 Sportback va ajunge in showroom-uri in luna septembrie, pretul de pornire pentru piata germana fiind de 33.650 euro pentru versiune cu motor de 2 litri TFSI - 180 CP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.