Suedezii au operat un facelift important cabrio-coupe-ului C70, preluand liniile de la S60 Concept.

Volvo C70 faceliftAvand in vedere ca mizeaza pe un alt limbaj de design fata de ceea ce a fost pana de curand, cei de la Volvo au preferat un facelift de amploare pentru decapotabila C70. Partea frontala a fost complet redesenata, in asa fel incat aspectul este mult diferit acum, la fel ca si personalitatea masinii. De la o grila fata destul de sobra, nu mult diferita de a modelelor S60 si S40, C70 a ajuns sa afiseze o parte frontala mai pasionala, utilizand liniile si in special farurile de la S60 Concept.

Volvo C70 faceliftPer ansamblu, designul partii frontale este mult mai elaborat si lasa rapid in urma impresia de rigiditate stilistica a modelului de pana acum. Cu spatele nu s-a procedat in aceeasi maniera extrema. Spoilerul a fost doar putin modificat, la fel si stopurile, fara a fi afisata aceeasi "frenezie" a schimbarilor ca in partea din fata.

Volvo C70 faceliftLa interior, dorinta de schimbare a designerilor a disparut complet, asa ca habitaclul lui C70 facelift nu prea poate fi deosebit de cel al modelului de pana acum.

Mecanismul plafonului metalic a ramas nemodificat, masina transformandu-se din coupe in cabrio (si invers) in 30 de secunde. Procesul nu poate fi efectuat decat atunci cand masina este oprita si cand exista cel putin 2 metri de spatiu liber deasupra acesteia.

Volvo C70 faceliftGama de propulsoare este compusa dintr-un motor pe benzina, de 2,4 litri, oferit cu doua niveluri de putere (170 CP si 140 CP) si versiunea T5 (motor turbo de 2,5 litri) care furnizeaza 230 CP, aceasta fiind cea mai puternica motorizare disponibila pentru C70. Suedezii ofera si doua motoare diesel, unul de 2 litri si 136 CP si D5-ul cu 180 CP si 400 Nm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.