Volvo a prezentat un facelift de amploare operat celui mai mic model din gama, C30.

Volvo C30 faceliftVolvo C30 este un model special in gama constructorului suedez. Cu un pret mai mic fata de restul gamei, C30 a fost conceput pentru a "intineri" clientii interesati de masinile Volvo. A fost de la bun inceput un model destinat clientilor tineri, un model care sa atraga spre marca suedeza noi clienti. Ca urmare, stilul masinii a fost conceput usor diferit fata de "seriozitatea" celorlalte modele Volvo. Insa, din 2006, anul lansarii si pana acum acest aspect a fost valabil aproape exclusiv pentru spatele masinii. pentru ca partea frontala nu difera prea mult de cea a celorlalte modele Volvo.

Volvo C30 faceliftSituatia s-a schimbat insa cu acest facelift, iar modelul C30 devine mult mai tineresc si mai dinamic decat pana acum, la nivel de design. Toata partea frontala a masinii a fost redesenata, inclusiv aripile. Se pare ca suedezilor le place la nebunie stilul noului Volvo S60 pentru ca au aplicat aceleasi linii si modelului C70 facelift, dar si hatchback-ului C30. Farurile sunt cu totul altele, grila fata este complet redesenata, proeminentele si prizele de aer de pe spoiler schimba total atitudinea masinii, facand-o incomparabil mai atractiva comparativ cu modelul C30 initial.

Volvo C30 faceliftSpatele a ramas insa aproape nemodificat, cu exceptia catorva protuberante aplicate spoilerului. Ca design interiorul modelului cu facelift se prezinta fara modificari substantiale. Se remarca totusi tabloul de bord, cu un nou design, mai high-tech al ceasurilor.

Volvo C30 faceliftModificari de amploare au fost operate si la nivelul platformei tehnice. Suedezii spun ca sasiul sport (disponibil optional) a fost regandit pentru o si mai buna dinamica. Directia are o demultiplicare mai sportiva, este cu 10% mai rapida, arcurile suspensiei sunt cu 30% mai rigide, iar amortizoarele sunt mai tari.
Volvo ofera 5 motorizari pe benzina pentru modelul C30. Cea de baza consta intr-un motor de 1,6 litri si 100 CP. Urmeaza un motor de 2 litri si 145 CP, apoi unul de 2,4 litri si 170 CP. Cea mai puternica motorizare este asigurata de motorul de 2,5 litri turbo (T5) - 230 CP.
La capitolul diesel se ofera motorul de 1,6 litri in versiune DRIVe (disponibil si cu sistem Stop/Start) care ofera 109 CP (consum - 3,9 litri/100 km). Urmeaza un motor de 2 litri cu 136 CP si D5-ul de 2,4 litri si 180 CP.

Volvo C30 faceliftVolvo mizeaza si pe posibilitatile de personalizare ale lui C30. Suedezii spun ca, daca fiecare locuitor al Marii Britanii (circa 60 mil de oameni) ar comanda un C30, si-ar putea personaliza masina in asa fel aceasta sa fie diferita de oricare alta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.