McLaren Automotive a prezentat in sfarsit noul sau supercar, dezvoltat independent de Mercedes.

MCLaren MP4-12CSunt deja cativa ani de cand se stie ca Mercedes si McLaren, cei doi parteneri din Formula 1, nu vor mai construi impreuna un model de strada, ci vor dezvolta propriile modele. SLR McLaren a fost ultimul bolid dezvoltat de cei doi constructori, ca o prelungire a parteneriatului din motorsport.

MCLaren MP4-12CIntamplator sau nu, modelele dezvoltate individual de McLaren si Mercedes au cam aceeasi data de prezentare. McLaren a dezvaluit deja modelul MP4-12C, iar Mercedes este la cateva zile distanta de prezentarea oficiala a lui SLS. Noul bolid McLaren este primul dezvoltat individual de britanici dupa celebrul McLaren F1. Asa ca asteptarile sunt mari. Totusi, MP4-12C abordeaza altfel problema decat F1. Masina va ajunge in showroom-uri in 2011 si va fi produsa in serie mai mare decat a fost cazul lui Mclaren F1. De asemenea, pretul va fi unul normal pentru segmentul din care face parte, aproximativ 220.000 euro. Nu in ultimul rand MP4-12C nu va bate nici un record. Este asadar o masina foarte performanta, dar care este produsa pentru a fi vanduta, nu pentru a demonstra ceva.

MCLaren MP4-12CDesignul este unul care aminteste putin de F1, toate liniile caroseriei si prizele de aer avand stransa legatura cu aerodinamica de ansamblu. De asemena, caroseria este facuta integral din fibra de carbon. Portierele se derschid in stilul SLR, iar spatele este dominat de stopurile sub forma unor linii de LED-uri si de cele doua tevi de esapament, plasate central, la nivelul stopurilor.

MCLaren MP4-12CInteriorul este conceput strict dupa rigorile unei masini supersport, cu o consola centrala nu prea incarcata (de exemplu, comenzile climatizarii au fost plasate pe portiere) si cu un tablu de bord dominat de turometrul mare si de afisajele digitale de langa acesta. Motorul noului MP4-12C este un V8, plasat central, biturbo, care produce aproximativ 600 CP si 600 Nm dintr-o cilindree de 3,8 litri. Cutia de viteze este una cu dublu ambreiaj si 7 trepte, tractiunea fiind pe rotile spate.

MCLaren MP4-12CDin pacate mai avem de asteptat ceva timp pana cand britanicii vor publica si datele despre acceleratia 0 - 100 km/h si viteza maxima a masinii. Abia atunci vom vedea cat de aproape este MP4-12C de predecesorul sau cu motor BMW V12, aspirat - Mclaren F1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.