Spaniolii ne arata o galerie foto completa cu cea mai puternica masina din istoria marcii.

Inginerii Volkswagen au pus la punct unul dintre cele mai performante de cilindree medie din gama, iar germanii au lansat trei super hothatch-uri, doua in gama Volkswagen (Golf R si Scirocco R) si unul in gama Seat - Leon Cupra R.

Seat Leon Cupra RModelului spaniol ii revine si "onoarea" de a fi cel mai puternic model Seat oficial creat vreodata, fara a lua in calcul editiile speciale locale. Motorul este unul de 2 litri TFSI, lucrat pentru a furniza o putere maxima de 265 CP. Vorbim de acelasi motor care echipeaza si modelul Leon Cupra, dar cu modificari la electronica si cu presiunea turbinei crescuta, astfel incat s-au obtinut 25 CP in plus.

Seat Leon Cupra RLeon Cupra R accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,2 secunde, atinge o viteza maxima de 250 km/h si poate parcurge un kilometru, cu strart de pe loc, in doar 25,7 secunde. Aceste performante sunt posibile in conditiile in care, solicitat temperat, motorul de 2 litri TFSI poate afisa un consum mediu de 8,1 l/100 km.

Seat Leon Cupra RSpaniolii au ales discretia ca nota dominanta pentru exterior. Asta nu inseamna ca nu recunosti un model sport pur-sange in Leon Cupra R, dar lipsesc artificiile exagerate la care unii producatori apeleaza pentru a sublinia caii putere de sub capota. Grila fata de dimensiuni mari, cu logo-ul "R", oglinzile vopsite cu negru si o (singura) iesire mai mare a esapamentului sunt toate elementele de "performanta" din componenta super hothatch-ului spaniol.

Seat Leon Cupra RInteriorul este la fel de discret, dar ofera scaune sport, pedalier distinctiv si finisari specifice doar acestei versiuni. La nivel de electronica merita amintite sistemele ESP, controlul de tractiune, ABS-ul cu distributie electronica a fortei de franare, dar si sistemul XDS, un fel de diferential blocabil, gestionat electronic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.