Britanicii de la Keating sunt aproape sa doboare recordul pentru cea mai rapida masina din lume, cu un bolid de peste 1.800 CP.

Keating TKRBugatti Veyron a pornit o adevarata lupta pentru stabilirea celei mai rapide masini din lume. Veyron, care a detronat legendarul McLaren F1, nu mai este de cativa ani in fruntea listei la capitolul viteza maxima, batalia fiind acum impartita intre americani si britanici. Americanii au modelul Shelby Aero TT, care a reusit sa atinga 411 km/h, fata de cei 407 km/h ai lui Veyron. Chiar si tunerul 9ff a reusit, cu modelul GT9, sa ajunga la 409 km/h.

Keating TKRUltima provocare vine de la britanici, mai exact de la constructorul Keating, al carui model TKR va incerca sa intre in Cartea Recordurilor la capitolul viteza maxima. Dealtfel, masina a reusit sa atinga, luna trecuta, pe o pista de sare din California, o viteza maxima de 416 km/h, peste cea a lui Aero TT, dar trebuie sa repete aceasta performanta pentru a-si asigura oficial titlul de cea mai rapida masina din lume, in Cartea Recordurilor.

Keating TKRChiar daca Keating este un constructor englez, performantele sunt posibile datorita tehnologiei americane. Este vorba in special de motorul GM, un V8 de 7 litri, biturbo, ale carui turbine au fost optimizate atat de mult incat puterea maxima a ajuns (pentru modelul destinat sa bata recordul) la 1.800 CP, fiind posibila chiar si o putere de 2.000 CP.

Keating TKRMasina care va incerca in urmatoarea perioada macar sa repete performanta de a ajunge la 416 km/h este insa una extrema. Keating are si versiuni mai docile ale masinii, putand livra doua motorizari, un V8 de 6 litri (pentru versiunea de strada SKR) si unul de 7 litri, atat in versiuni aspirate, cat si turbo si biturbo. Puterile maxime pornesc de la 400 CP si ajung, cum am spus, la aproape 2.000 CP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.