Volvo a publicat primele doua fotografii cu versiunea de serie a noii generatii S60.

Volvo este un constructor apreciat, dar cam prea conservator la nivelul designului. Ca urmare, media de varsta a cumparatorilor este una destul de ridicata, iar suedezilor le-ar placea s-o mai coboare putin. Un prim pas a fost deja facut, cu modelul compact C30. Al doilea pas este reprezentat de noul Volvo S60.

Conceptul din care este dezvoltat noul S60 a fost prezentat acum aproximativ un an si a socat putin admiratorii modelelor Volvo. In primul rand datorita unui cu totul alt limbaj de design, mult mai pasional, fara rigiditatea de inspiratie germana de pana atunci. La un an distanta, vedem si primele poze cu modelul de serie, care seamana foarte mult cu ceea ce ne-a aratat conceptul. Diferentele sunt minime, schimbari discrete fiind operate la nivelul spoilerului fata, a farurilor si prezenta clantelor pentru portierele spate.

Noul Volvo S60

Silueta este foarte dinamica, plafonul plonjand puternic la partea din spate si suprafata plana a capoetei portbagajului fiind astfel mult redusa. Mai mult, suedezii promit o cu totul alta experianta a condusului, fata de ce am intalnit pana acum la masinile lor. Unul dintre cele mai sofisticate sisteme de pe noul S60 va fi cel care detecteaza pietonii si franeaza automat, daca soferul nu reactioneaza la timp.

Noul Volvo S60

Noul Volvo S60 va debuta la Salonul Auto de la Geneva, in luna martie a anului viitor, productia urmand sa inceapa la inceputul verii, la uzina din Belgia. Suedezii nu au dat inca date despre motorizari, dar o parte vor fi cele deja cunoscute, plus cateva surprize. De exemplu, conceptul S60 era echipat cu un motor turbo, pe benzina, cu injectie directa, care dezvolta 180 CP dintr-o capacitate de 1,6 litri. Inginerii Volvo sustin ca acesta este capabil sa afiseze un consum mediu de 5 litri/100 km, emisiile de CO2 fiind de 119 grame/km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.