Alfa Romeo a prezentat primele poze cu noul model de clasa compacta Giulietta, inlocuitorul modelului 147.

Alfa Romeo GiuliettaAlfa a intarziat cu succesorul modelului 147, care a fost prezentat acum aproape 10 ani. Media de viata a unui model compact este acum de circa 7 ani, dar italienii au prelungit mai mult distanta dintre generatii.

Poate ca au intarziat, dar au adus - ca de obicei - ceva deosebit. Desi existau zvonuri ca noul model de clasa compacta se va numi Milano, iata ca avem confirmarea oficiala si cateva poze - noua Alfa se numeste Giulietta si face trimiteri la un modelul clasic Alfa.

Cele 3 poze nu sunt decat un preview, Giulietta urmand sa debuteze la Salonul Auto de la Geneva, in luna martie a nului viitor. Oricum, deocamdata este suficient pentru a ne da seama ca italienii demonstreaza ca asteptarea a meritat. Cu o silueta tipica Alfa, sportiva, Giulietta emana pasiune. Aceeasi grila Alfa, dar cu faruri cu lumini de zi integrate vertical, portiere spate cu manerul "ascuns" in montantul C si multe linii inspirat trasate pe caroserie.

Alfa Romeo GiuliettaSpatele este plonjat, cu eleron integrat si stopuri cu LED-uri, impartite pe aripi si hayonul portbagajului. Cele doua iesiri ale espamentului, prezente la versiunile cele mai puternice, completeaza ansamblul unei masini al carei stil va cantari cel mai mult in decizia de cumparare.

In echiparea de serie va fi disponibil sistemul DNA cu cele 3 setari (Dynamic, Normal si All Weather) care modifica parametrii acceleratiei, directiei, diferentialului eletronic si sistemului de control al stabilitatii - VDC - in functie de optiunea selectata. Suspensia masinii este una noua, la fel si directia, iar italienii spun ca masina vine cu un comportament rutier foarte bun, atat din punct de vedere al sportivitatii, cat si al confortului.

Alfa Romeo GiuliettaLa data lansarii, dupa luna martie a anului viitor, Giulietta va fi disponibila cu 4 propulsoare, toate cu supraalimentare, doua pe benzina si doua diesel. Motoarele pe benzina sunt cele de 1,4 litri TB cu 120 CP si 1,4 litri TB MultiAir cu 170 CP. Cele doua diesel-uri sunt de 1,6 litri si 105 CP si 2 litri si 170 CP. Pe aprcursul anului viitor va fi introdus si un motor de 1,8 litri pe benzina, cu o putere maxima de 235 CP. Acesta va fi si cel mai puternic motor al intregii gama Giulietta, asta daca italienii nu vor introduce si o versiune GTA. Cum insa in cazul modelului MiTo s-a renuntat la o versiune GTA si in cazul compactei Giulietta se va proceda probabil la fel.

Masina este proiectata pentru a obtine 5 stele la testele EuroNCAP si poate fi echipata cu VDC (Vehicle Dynamic Control), DST (Dynamic Steering Torque) si diferential controlat electronic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.